ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
          Είχαν περάσει απο την Μεταπολίτευση (το 1974) τέσσερα χρόνια!
          Και ο Μεγάλος Κωνσταντίνος Καραμανλής με κινήσεις ενός εκπληκτικού μαέστρου, απο την πρώτη ημέρα της επιστροφής του στην Ελλάδα (τον κάλεσε ο τοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας στρατηγός  Γκιζίκης) άρχισε επαφές με τούς ηγέτες όλων των Ευρωπαϊκών Χωρών που αποτελούσαν τοτε την ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) ωστε να δεχτούν καί την Ελλάδα!
          Οι επαφές συνεχίστηκαν και φυσικά με την βοήθεια της Γαλλίας του φίλου του Προέδρου και των άλλων ηγετών της Γερμανίας, της Βρετανίας και των όλων, αποφασίστηκε η Ελλάδα να ενταχθεί στην ΕΟΚ!
          Ολα έγιναν οπως έπρεπε και οι υπογραφές "έπεσαν" στο παγκόσμια γνωστό Ζάππειο!
          Ήταν μια ημέρα σαν καί σήμερα...
          Ήταν Μάιος.
           Το ημερολόγιο έδειχνε 28.
           Το έτος ήταν το 1979.
           Σαν σήμερα λοιπόν, αλλά στίς 28 Μαίου 1979, η Ελλάδα γίνεται μέλος της τοτε ΕΟΚ, μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία προαναγγέλλει με δηλώσεις του ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.
         "...Γιατί η λύση τους (λίγο πρίν μίλησε για προβλήματα που είχε η Ευρώπη!) δέν μπορεί να πραγματοποιηθεί παρά μονάχα στό ευρύτερο πλαίσιο μιας Ενωμένης Ευρώπης..."!     
          Τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής.



           Μάλιστα όταν είχαμε ρωτήσει τοτε τον Μεγάλο Έλληνα Ηγέτη και οραματιστεί της ΕΕ "τι πιστεύετε για την Πατρίδα μας απο εδω και μετά;" μάς είχε πεί, με τό γνωστό του εκεινο αυστηρό ύφος του, οτι "Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑ..."!
            Βέβαια με το πέρασμα των ετών (σήμερα συμπληρώθηκαν 39 και μπαίνουμε στο 40!) τα πράγματα άλλαξαν, με αποτέλεσμα απο κακή διαχείρηση των Κυβερνήσεων και ιδιαίτερα πολύ τούτης εδω της γιά "πρωτοδεύτερης φοράς αριστερής" Κυβερνησης φθάσαμε να είμαστε το τελευταίο βαγόνι του τραινου της Ενωμένης Ευρώπης, που παρά λίγο να αποκοπεί!
            Αν και κάτι τέτοιο (το GREXIT!) κρέμεται ακόμα πάνω απο την Ελλάδα!
            Παρά την φτωχοποίηση στην οποία μας έφερε ο Τσίπρας και η παρέα του τα πράγματα δέν άλλαξαν!
            Το GREXIT ειναι εδω...
            Παρ'ολα αυτά ευχόμαστε χρόνια πολλά στην Ευρωπαική Ελλάδα.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου