ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (ΧΑΡΥ ΚΛΥΝΝ )

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή
Αποτέλεσμα εικόνας για χαρρυ κλυνν
Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης κατά κόσμον Χάρυ Κλύνν ήταν ένας έξοχος κωμικός και σατιρικός ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο σατίριζε.

Καταγόταν από τον Πόντο από φτωχή οικογένεια κάτι το οποίο τον ανάγκασε να βγεί στην εργασία από την ηλικία των 5 ετών .
Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη του άλλαξε τη ζωή διότι κέρδισε το πρώτο βραβείο και τον ακολούθησε στην Αθήνα ενώ μέχρι τότε ζούσε στην Θεσσαλονίκη .





Εμφανιζόταν στο ΑΛΣΟΣ , στο GRENN  PARK και σε άλλα κοσμικά κέντρα και αναψυκτήρια της εποχής ενώ συμμετείχε και στις ταινίες ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΛΗΝΙΚΑ και ΤΑ 201 ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ.

Το 1964 έκανε εμφανίσεις στο Μόντρεαλ για 10 χρόνων ενώ ξεκίνησε να παίζει ως stand up comedian .Επιπλέον , έγραψε πολλά σατιρικά κείμενα.
Γυρίζοντας στην Ελλάδα , εμφανίστηκε σε μπουάτ στη Πλάκα , δούλεψε σε διάφορα νυχτερινά κέντρα κι έγινε έτσι πολύ γνωστός .
Περισσότερο γνωστός έγινε από τη δισκογραφική του δουλειά ''Για δέσιμο'', η οποία ανεβαίνει στα στις πρώτες θέσεις στα δισκογραφικά charts .

'Εγινε ο εμπορικότερος καλλιτέχνης όλων των εποχών ενώ οι παραστάσεις του κάνουν τεράστια εισπρακτικά ρεκόρ.
Μεταξύ άλλων , συμμετείχε σε πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής ενώ οι σατιρικοί δίσκοι του φιγουράρουν στη πρώτη θέση του ελληνικού τοπ 10.



Ηταν ένας πολυτάλαντος άνθρωπος ,  που θα μείνει για πάντα στο μυαλό μας ειδικά στη δική μας γενιά που μεγάλωσε μαζί του .Αιωνία του η μνήμη.






0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου