Ο ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ (ΤΣΑΛΙΚΗΣ) Ο ΝΕΟΣ




Γράφει ο Γιώργος Κοντονής 
       Στην Εύβοια έγινε σήμερα ο λαμπρός εορτασμός για τίς εκδηλώσεις  του Οσίου Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη του νέου.        
       Είχαμε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, στην οποία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο Παναγιότατος κ. Βαρθολομαίος.
       Ολα έγιναν στα πλαίσια της αναγγελίας της Αγιοκατάταξης του μακαριστού Γέροντα, ο οποιος διετέλεσε Ηγούμενος της συγκεκριμένης Ιεράς Μονής.
       Τόν Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης ο Σεβασμιότατος Σύρου Τήνου και Μυκόνου ο κ. Δωρόθεος.
        Εκτός απο τόν Οικουμρνικό Πατριάρχη τίς Θρησκευτικές Εκδηλώσεις για τόν Γέροντα Άγιο Ιάκωβο τόν Νέο παρακολούθησαν 30 Ιεράρχες απο την Ελλαδική και Κυπριακή Εκκλησία.
        Στην προσφώνηση του ο τοπικός Μητροπολίτης Χαλκίδος ο,Σεβασμιότατος  κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρολομαίου, αναφέρθηκε στο έργο και την πνευματική προσωπικότητα του Οσίου Αγίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του νέου.
        Ο κ. Βαρθολομαίος στην αντιφώνηση του μίλησε από καρδιάς για τον Άγιο Ιάκωβο τόν νέο, τόν οποίο γνώριζε προσωπικά.
        Μάλιστα οπως ο ιδιος αποκάλυψε ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης είχε προφητεύσει περίπου πρίν απο 30 χρόνια και του είχε πει "εσύ θα γίνεις Πατριάρχης"!
        Ολα έγιναν μέσα σε ενα κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας. 
        Βοήθειας μας ο νέος Αγιος.
Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου