ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 1991 ΕΦΥΓΕ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ 

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή


Αποτέλεσμα εικόνας για σακελλαριος
Αγαπημένος θεατρικός συγγραφέας , στιχουργός , δημοσιογράφος , σκηνοθέτης , χρονογράφος κα .πολλά.

Ξεκίνησε ως δημοσιογράφος από την εφημερίδα ΜΑΘΗΤΗΣ .Από τότε και για 60 χρόνια αρθρογραφούσε σε διάφορα περιοδικά κι εφημερίδες .Για το θέατρο είχε γράψει 185 έργα και πολλές φορές σε συνεργασία με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο.

Προχώρησε τη λαμπρή καριέρα του και στον κινηματογράφο σκηνοθετώντας διάφορες παραστάσεις ,ξεκινώντας με τις ήδη δοκιμασμένες παραστάσεις στο θέατρο ΛΑΤΕΡΝΑ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ , ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ , Η ΘΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ κα.



Έγραψε πολλά τραγούδια περι τα 1500 ,όλα πασίγνωστα .μεταξύ άλλων ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ , ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΙ ΤΩΡΑ , ΤΟ ΤΡΑΜ ΤΟ ΤΈΛΕΥΤΑΙΟ , Ο ΤΑΜΠΑΡΙΦΑΣ .

Συνέχισε την πορεία του στην ελληνική τηλεόραση ενώ υπήρξε ο συγγραφέας και ο σκηνοθέτης πάνω από 40 τηλεοπτικών εκπομπών ΜΙΑ ΑΘΗΝΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΔΟΚΤΩΡ ΤΙΚ , ενώ παρουσίαζε μόνιμες ψυχαγωγικές εκπομπές όπως ΕΓΩ ΚΙ ΕΓΩ , 60 ΛΕΠΤΆ ΧΩΡΙΣ ΛΕΠΤΑ , Η ΠΑΛΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ κα.

Η ταινία του ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ψηφίστηκε ως η καλύτερη ταινία της πενταετίας 1955 -1960 στη διάρκεια της εβδομάδας του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .

Στο βιβλίο του ΛΕΣ ΚΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ αποτυπώνονται όλες του οι αξέχαστες στιγμές .

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου