Ε Υ Τ Υ Χ Ω Σ





Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
     Βοήθησε η Παναγία Μητέρα Μας και δέν είχαμε μια νέα τραγωδία, όπως αυτή στο Μάτι.
     Πρόλαβαν το κακό.
     Καί με συντονισμένες ενέργειες όλων των συναρμοδίων, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου με τάξη και χωρίς πανικό αποβιβάστηκαν οι 875 επιβάτες χωρίς γρατζουνιά!     
     Όταν έφθασε η Πυροσβεστική διαπιστώθηκε πως τα πράγματα από την φωτιά που είχα πίασει, λένε σε φορτηγό στο τρίτο πάτωμα είχε μεταδοθεί και σε άλλα φορφηγα ήταν δύσκολα-σκούρα! Έτσι  η κατάσταση  φαινόταν και ήταν δύσκολη!



     Ακόμα καί τούτη τήν ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (ώρα 07.00) οι Πυροσβέστες παρά τίς υπεράνθρωπες προσπάθειες τους δέν μπορούν να πλησιάσουν στό σημείο όπου η εστία της φωτιάς!
     Εκτός από το ότι η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 500 βαθμούς κελσίου και όπου πιάσουν καίγονται στην κυριολεξία, η τεράστια πόρτα (ζυγίζει ένα τόνο) έχει φρακάρει καί δέν ανοίγει!
     Ήδη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν μπει ειδικοί Πυροσβέστες και προσπαθούν με οξυγόνο να κόψουν τήν πόρτα και να φθάσουν στην εστία!
     Το πλοίο έχει πάρει κλήση 6 μοιρών από τους τόνους νερό που έχει πέσει για την κατάσβεση της φωτιάς! Βέβαια έχουν ανοίξει τώρα οι Πυροσβέστες τρύπες και τά νερά πλέον φεύγουν!
      Ουδείς πάντως μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως η επιχείρηση θα τελειώσει σήμερα ή αύριο!
    «Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας...», λένε οι καλώς γνωρίζοντες τα πράγματα!
      Το καλό είναι πως δέν θρηνήσαμε θύματα!
      Βοήθησε ο Θεός.
      Και  Ε Υ Τ Υ Χ Ω Σ δέν είχαμε ένα νέο Ματι!
      Ε υ τ υ χ ώ s !
Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου