ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1875 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΦΕΡΝΤΙΝΑΡΝΤ ΠΟΡΣΕ 

Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή

Αποτέλεσμα εικόνας για πορσε φερντιναντ

Ο διάσημος ιδρυτής της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας ΠΟΡΣΕ γεννήθηκε στην Τσεχία .Από μικρός έδειχνε μια κλίση στα κατσαβίδια και στις βίδες δουλεύοντας στο μηχανουργείο του πατέρα του .Στα 23 παρουσίασε το πρώτο του μοντέλο κι αργότερα έγινε οδηγός του διαδόχου του θρόνου Αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου .

Πανέξυπνος μηχανικός ,έκανε το γύρο της Κεντρικής Ευρώπης και ξεκίνησε συνεργασία με την DAIMLER ως σχεδιαστής .Παράλληλα σχεδιάζει αγωνιστικά αυτοκίνητα που τρέχουν σε ράλι .

Τ όνειρο του είναι ο σχεδιασμός ενός μικρού ευέλικτου αυτοκινήτου προσιτού στον πολύ κόσμο .







Αποτέλεσμα εικόνας για πορσε φερντιναντ

Τ όνειρό του έγινε πραγματικότητα ιδρύοντας τη δική του εταιρεία με τίτλο το επώνυμό του .Σχεδίασε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο και με αυτό το τρόπο προσέλκυσε τον Χίτλερ ο οποίος του ανέθεσε το σχεδιασμό του Σκαραβαίου το γνωστό Volkswagen .

Στη συνέχεια ανέλαβε για το Γ΄ Ράιχ τη κατασκευή των αρμάτων μάχης .Ενώ τον τίμησαν με το Εθνικό Βραβείο για τη τέχνη και την επιστήμη .
Μόλις έπεσε ο Χίτλερ κατηγορήθηκε ως εγκληματίας πολέμου και περνά στην φυλακή 20 μήνες .Την επιχείρηση \ανέλαβε ο γιός του ο οποίος σχεδιάζει το μοντέλο 911.
Το 1999 ,ανακηρύχθηκε ως ο ''Μηχανικός του αιώνα '' από τον χώρο του αυτοκινήτου.



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου