ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ , Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 


Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή

Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξανδρος ωνασης

Νεότατος ο Αλέξανδρος Ωνάσης , ο μοναδικός και αγαπημένος γιός του Αριστοτέλη σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα σε ηλικία 25 ετών .

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη , από τον γάμο του Αριστοτέλη με την Τίνα Λιβανού. Τα παιδικά χρόνια του ήταν ανέμελα και ο πατέρας του Αριστοτέλης του είχε ιδιαίτερη αδυναμία .Ο σκοπός του ήταν να τον βάλει από πολύ μικρό στις επιχειρήσεις ώστε ν αποκτήσει την οικειότητα που χρειάζεται.

Ο Αλέξανδρος  είχε πάθος με τα σπορ αυτοκίνητα , ενώ διατηρούσε σχέση με την κατά 16 χρόνια μεγαλύτερη του Φιόνα Κάμπελ , διάσημο κοσμικό μοντέλο από τη Νέα Ζηλανδία .Σχέση που ο Αριστοτέλης δεν είδε με καλό μάτι και προσπάθησε να διαλύσει με κάθε τρόπο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 η Αλέξανδρος ανέλαβε τα ηνία της Ολυμπιακής Αεροπορίας .

Δυστυχώς , η μοίρα του  έμελλε να χάσει τη ζωή του στο αεροπλάνο που πιλοτάριζε το οποίο έπεσε αμέσως μόλις απογειώθηκε .Τραυματίστηκε πολύ βαριά ενώ στη συνέχεια άφησε την τελευταία του πνοή μια ημέρα σαν σήμερα το 1973 σε ηλικία μόλις 25 ετών .

Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο Αριστοτέλης υποστήριξε ότι ο γιός του έπεσε θύμα συνωμοσίας και εγκληματικής ενέργειας . Πράγματι , τα πορίσματα που βγήκαν αργότερα επιβεβαίωσαν ότι η πτώση του αεροπλάνου προκλήθηκε από την ανάποδη τοποθέτηση των πηδαλίων κλίσεως έτσι ώστε το αεροπλάνο να μην υπακούει στις εντολές του πιλότου.Ως δολοφόνοι του Αλέξανδρου έχουν κατηγορηθεί η CIA , ο Σταύρος Νιάρχος , το καθεστώς των Συνταγματαρχών , ακόμα ακόμα οι τεχνικοί εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή οι οποίοι όμως αθωώθηκαν με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Ο Αλέξανδρος τάφηκε στον Σκορπιό ενώ δυο χρόνια αργότερα πέθανε κι εκείνος καθώς δεν μπόρεσε να αντέξει τον χαμό του μονάκριβου γιου του .

Στη μνήμη του έφτιαξε το Ίδρυμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΝΑΣΗΣ με έδρα το Βανντούζ στο Λιχτενστάιν και γραφεία στην Αθήνα και σκοπό την χορήγηση υποτροφιών και τη χρηματοδότηση έργων κοινωφελούς χαρακτήρα.