ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ!



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
      Είναι ένα μικρό αλλά όμορφο Εκκλησάκι.
      Βρίσκεται μέσα στο Άλσος της Νέας Φικαδελφειας κι’αποτελει και είναι μια πινελιά ζωγραφιάς!
      Σήμερα «το ταπεινό Εκκλησάκι» όπως συνήθως λέει ο ιερέας του, ο Πρωτοπρεσβυτερος π. Χρήστος Δημητρόπουλος, ο οποίος έχει  μεταμορφώσει το Εκκλησάκι σε πανέμορφο χώρο Αγάπης, προσφέρει πολλά στην κοινωνία.
      Με τα λίγα, τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, ο κόσμος, ο ποστός εδώ βρίσκει το καταφύγιο του! 
      Την ελπίδα του!
      Το δικό του αύριο!
      Την αγάπη!
      Και πάνω απ’ολα μια ανοικτή αγκαλιά του παπαΧρηστου Δημητρόπουλου και των συνεργατών του!
      Εδώ όχι μόνο τις Κυριακές και τις εορτές αλλά καθημερινά οι πιστοί έρχονται ανάβουν ένα κερί στην Ζωοδόχο Πηγή στον Άγιο Λεύκιο   στην μνημη των οποίων ανήκει το Εκκλησάκι, αλλά και στόν Άγιο Παρθένιο τον θαυματουργό στον οποίο οι καρκινοπαθείς έχουν εναπόθεσει  τις ελπίδες τους και ζητούν την βοήθεια του. Έρχονται οι πιστοί εδώ  συζητούν με τον π. Χρήστο για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και βρίσκουν πάντοτε λύσεις!      
      Από το μικρό αυτό Εκκλησάκι βοηθούνται 44 οικογένειες  όχι  μόνο με τρόφιμα αλλά και με εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΗ (σε άτομα που ομολογουμένως δέν μπορούν να πληρώσουν ή το ρεύμα τους είναι κομμένο!) και της  ΕΥΔΑΠ!


Ευγενική προσφορά ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ και συνεργατών 

        Και όλα αυτά γίνονται με την βοήθεια των πιστών που φέρνουν τα αγαθά που μοιράζονται στις 44 οικογένειες που αδυνατούν ακόμα και για ένα κιλό μακαρόνια ή φασόλια.
        Το πολύ σπουδαίο έργο που γίνεται στο πανέμορφο Εκκλησάκι μας  πραγματοποιείται με την ευλογία και την πατρική ευχή του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας Φιλαδελφειας του Σεβασμιοτάτου κ. Γαβριήλ, το έργο του  οποίου και στον τομέα της ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ!
         Προσωπικά το μόνο που θέλω να πω εκτός από  ΜΠΡΑΒΟ είναι το ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ σε σας και στους συνεργατες σας όπως και στον π. Χρήστο Δημητροπουλο!
Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου