ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΡΛΙΩΤΙΣΣΑ Η ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
      Με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια η Νέα Φιλαδέλφεια εόρτασε σήμερα τήν Παναγία τήν Βουρλιώτισσα.
      Την θαυματουργή Εικόνα έφεραν από τα Βουρλά οι κατατρεγμένοι από τους Τούρκους  κάτοικοι που έφθασαν πρόσφυγες κι’εγκατάθησαν έδω στην Νέα Φιλαδέλφεια.
       Στίς σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγίτσα, όπου βρίσκεται και το θρονί Της στο μικρό  Εκκλησάκι Της πήραν μέρος τρεις Αρχιερείς και ο ιερός κλήρος της περιοχής.    
       Στήν Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση της ΕΡΤ2, προεξηρχε ο Σεβασμιιτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος. Συλλειτουργοί ο Μητροπολίτης Μάνης ο Σαβασμιοτατος κ. Χρυσοστομος και ο Μητσοπολιτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ.





       Ο Ιερός Ναός ήταν γεματος μέσα κι’εξω από πιστούς και από πρόσφυγες όχι μόνο από την Νέα Φιλαδέλφεια και από την Νέα Ιωνία αλλά κι’από άλλες πολλές περιοχές της Αττικής!
       Ηρθαν εδώ τούτη την χρονιάρα ημέρα να προσευχηθούν να ανάψουν ένα κεράκι στην χάρη Της και να προσκυνήσουν την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βουρλιώτισσας.
        Χρόνια πολλά.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου