ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ Α’



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
      Η τελευταία σελίδα της ιστορίας του Μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας Γέροντος μας Κωνσταντίνου του Α’ έκλεισε χθές Παρασκευή 24 Ιανουαρίου του 2020
     Γράφηκε με ολες τις τιμές, έτσι όπως του άξιζε.
    Ο καθεδρικός ΙΝ των Αγίων Αναργύρων, εκεί όπου έγινε πρίν από 20χρόνια η ενθρόνιση του ήταν γεματος μέσα κι’εξω  από απλό κόσμο που είχε έρθει για να τον τιμήσει.
    Ήταν εκεί ο Μσκαριοτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που χοροστάτησε στην Πολυαρχιερατική Εξόδιο Ακολουθία.
    Παρέστησαν πολλοί Μητροπολίτες οι κληρικοί της Μητρόπολης, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης και δήμαρχοι πρώην και νύν, κανάλια και πολλοί άλλοι 
    Οι ομιλητές λίγο πριν το ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΑΣΠΑΣΜΟ αναφέρθηκαν στην δράση του 95χρόνου Μακαριστού και στο έργο που αφήνει.
   Ύστερα από την ομιλία-επικήδειο του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου, μίλησε με βουρκωμένα μάτια ο Γενικός Αρχιερακτικός Επίτροπος της ΙΜ ο Πανοσιολογιοτατος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης ο οποίος αναφέρθηκε σε ολα όσα έζησε δίπλα στον Γέροντα Κωνσταντίνο.
    Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεας Ιωνίας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας Γαβριήλ που περιέθαλψε με στοργή και πολύ μεγάλη αγάπη τον Γέροντα Μητροπολίτη, με την από καρδιάς ομιλία του συγκίνησε ΟΛΟΥΣ ακόμα και τους λεγόμενους σκληρούς.
     Και λίγο μετά σχηματίστηκε πομπή που κατευθύνθηκε στην τελευταία κατοικία του Γέροντα Κωνσταντίνου στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.
     Γέροντα μας Κωνσταντίνε.
     Αναπαύσου. Δέν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.
     Αιωνία του η μνημη.
Γιώργος Κοντονής 
 






0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου