«ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ», ΕΨΑΛΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
      Ο περίκαλος ΙΝ της Αγίας Μαρίνας, εδώ στην Νέα Φιλαδέλφεια ήταν γεμάτος μέσα έξω.
      Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνας ο Σεβασμιότατος Γαβριήλ, ο οποίος στο τέλος έκανε Επιμνημόσυνη Δέηση στην μνήμη του Μητροπολίτου πρώην Νέας Ιωνίας Φιλαδέλφειας του Γέροντος μας Κωνσταντίνου που κοιμήθηκε πρίν λίγα 24ωρα σε ηλικία 95 ετών και αναπαύεται πια στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.
      Λίγο πριν το «Δι’ευχών» ο κ. Γαβριήλ μίλησε και μέσα σε δέκα λέξεις ανέπτυξε το θέμα και το μήνυμα της ημέρας.
    «Ο Χριστός είναι ο άνθρωπος που συναντάμε παντού. Που είναι δίπλα μας. Στο δρόμο μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ. Και εξήγησε τι σημαίνουν τα λόγια αυτά.
     


           Κατά την έξοδο του από τον Ιερό Ναό, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης βρέθηκε μπροστά σε περισσότερα από 100 παιδιά, όλα του Κατηχητικού και τα οποία του ειπαν ωραία τραγούδια καταχειροκροτούμενα από ολους.
           Τα παιδιά από ηλικίας πέντε ετών μέχρι και 17 ευχαρίστησε ο κ. Γαβριήλ με λόγια θερμά και τόνισε πως η οικογένεια τους και το σπίτι τους είναι η Εκκλησία, ανοίγοντας την αγκαλιά και κυριολεκτικά αγκαλιάζοντας ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ που είναι οι πυλώνες αυτής της Χώρας.
           Στο τέλος οι μικροί μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και μαθητές του Κατηχητικού με επικεφαλής την δασκάλα τους έψαλαν την Φήμη του Σεβασμιοτάτου.
         «Γαβριήλ του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου πολλά τα έτη» και πήραν την ευχή του.
Γιώργος Κοντονής 


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου