Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
     Με Μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα η μνήμη του θαυματουργού Αγίου Παρθενίου του προστάτη και υπερασπιστή των Καρκινοπαθών. 
     Εδώ στην Νέα Φιλαδέλφεια και στο πανέμορφο Εκκλησάκι μας της Ζωοδόχου Πηγής και του Αγίου Λεύκιου, όπου υπάρχει και το παρεκκλήσι του Αγίου Παρθενίου, μέσα στο Άλσος πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Αρχιερατικού Εοιτρόπου Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας προϊσταμένου του ΙΝ της Αγίας Ευφημίας στην Χαλκηδόνα του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χρύσανθου Καρατζαφέρη και συλλειτουργών,  του π. Εμμανουήλ Ματθαιδάκη, του π. Χρήστου Αμπατζόγλου και του προϊσταμένου στο Εκκλησάκι του π. Χρήστου Δημητρόπουλου, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί που είχαν γεμίσει τον ΙΝ μέσα κι’εξω παρά το δρυμί κρύο.     
     Στο κήρυγμα του ο π. Χρύσανθος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στον Άγιο Παρθένιο και στο γεγονός πως πήρε από τον Κύριο Μας την ευλογία να κάνει θαύματα. Τόνισε μάλιστα πως τα ονόματα που παίρνουμε δέν είναι ότι ακολουθούμε το όνομα του παππού και της γιαγιάς, όπως γίνεται συνήθως τώρα πια, αλλά είναι το όνομα των Άγίων στους οποίους πρέπει να τούς μοιάσουμε.


      Στο τέλος έγινε Δέηση στην μνήμη  του Αγίου και ο Αρχιερατικός Επίτροπος ο π. Χρύσανθος διάβασε δύο ευχές του Αγίου. 
     Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Παράκληση στον Άγιο Παρθένιο από τολν π. Χρήστο Δημητρόπουλο, την οποία παρακολούθησαν πολλοί πιστοί.



              Ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και καλός μου φίλος ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου έψαλλε στον  Μεγάλο Εσπερινό για τον εορτασμό του Αγίου Παρθενίου του Προστάτη των καρκινοπαθών και με την υπέροχη φωνή το6 μας εκτόξευσε.




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου