ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ!





Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
      Τούτες τις κρίσιμες ώρες που περνά η Χώρα μας, πολεμώντας έναν αόρατο, ύπουλο, μπαμπέση και θανατηφόρο εχθρο μας τον Κορωνοιό, οι ειδικοί επιστήμονες, οι ιατροί μας και το ιατρικό-νοσοκομειακό προσωπικό καταβάλουν υπερπροσπάθειες ώστε να ανταποκριθούν επιτυχώς στα καθήκοντα τους.
      Όλα λειτιυργούν κατά τρόπο εντυπωσιακό.
      Και φυσικά με τα μέτρα που έχει η πάρει και μάλιστα εγκαίρως η Κυβέρνηση, το Σύστημα Υγείας της Χώρας μας ανταποκρίνεται λίαν επιτυχώς, όπως βλέπουμε στις τηλεοράσεις και ακούμε από τους ειδικούς.      Αλλωστε ανταποκρίθηκε στα κάλεσμα της Κυβέρνησης της πολιτείας γενικότερα και ο λαός που έχει κάνει κτήμα του, τό μότο-σύνθημα ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ.
      Και πρέπει να τηρήσουμε με θρησκευτική ευλάβεια όλα όσα μας λέει η Επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καλό μου φίλο Σωτήρη Τσιόρδα και η Κυβερνησηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να μείνουμε σπίτι ώστε ο ιός να μην βρει...έδαφος και να προχωρήσει...    
      Σε πρόσφατη επίσκεψη μου στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ που είναι ένα από τα καλύτερα που διαθέτει το ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ στην Χώρα μας, διαπίστωσα πως ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ  Α Ψ Ο Γ Α. Επιστήμονες. Ιατροί. Και ιατρικό προσωπικό νοσοκόμοι είναι ΟΛΟΙ στην θέση τους, έτοιμοι να προσφέρουν στους ασθενείς ότι ζητήσουν. Και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το γεγονός πως παραμερίζουν ακόμα και τον φόβο του υπουλου εχθρου του Κορωνοιού.



      Επικεφαλής όλων είναι η διευθύνουσα καλή φίλη μου Βάσω Φιλιππάτου, η οποία καθημερινά πηγαίνει πρώτη, στις 6 το πρωί και φεύγει τελευταία στις 9 το βράδυ!
    «Θέλω να μη λείψει τίποτα από τους ασθενείς...»! Μου είπε η κ. Φιλιππάτου, η οποία συνέχισε.
    «Το ίδιο θέλω και καταβάλω τεράστιες προσπάθειες γι’αυτό και για το επιστημονικό-ιατρικό προσωπικό όπως και για το νοσοκομειακό προσωπικό, που ομολογώ πως ενώ είμαστε λίγοι είμαστε όλοι εδώ και έτοιμες και έτοιμοι για την καθημερινή μάχη, ώστε οι ασθενείς να μην αισθάνονται μόνοι και παρατημένοι...»!
      Και όλα αυτά είναι κάτι που και ο ιδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το γνωρίζει και το επικροτεί.
      Πρέπει να προσθέσω πως μαζι με την καλή φίλη μου την διευθύνουσα Βάσω Φιλιππάτου, στενός συνεργάτης της ο επιστήμονας βοηθός της ο Παντελής Στεργιάννης, ο οποίος μαζι με το υπόλοιπο προσωπικό κάνουν «τα πάντα όλα» για τους ασθενείς τρέχοντας ακόμα και οι ίδιοι στο κάλεσμα τους.
     Μια λέξη μόνο ακόμα.
     Μ Π Ρ Α Β Ο !
Γιώργος Κοντονής 






0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου