ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΓΑΛΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ





Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
        Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω για τα καλά, από την καλή και από την ανάποδη, το ιστορικό στέλεχος της Αντίστασης, τον Μανώλη Γλέζο και να μάθω, να διδαχθεί πολλά.
        Δάσκαλος στην κυριολεξία ο Μανώλης.
        Ήταν μια...κινητή βιβλιοθήκη!
        Μάλιστα όταν κάτι ήθελες να μάθεις, τον ρωτούσες και εκείνος με την καλοσύνη που είχε σου απαντούσε με στοιχεία και με κάθε λεπτομερεια!
        Στα έδρανα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών Πειραιώς, εκλεγμένοι και οι δύο καθόμαστε δίπλα δίπλα! Έτσι πιάναμε πολλές φορές...ψιλοκουβεντούλα για την πολιτική και όχι μόνο! Για το τότε. Για τα χρόνια της Αντίστασης. Και για το μεγάλο ιστορικό γεγονός, για  πως ο ιδιος ο Γλέζος μαζι με τον Σαντα πιάσανε κορόιδα τους Ναζί και κατέβασαν από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης την σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας. Και έμαθα πολλά. Έμαθα πράγματα που ποτέ δεν είχαν δημοσιευτεί!





        Πρέπει να υπογραμμίσω πως για εμένα ο καλός μου φίλος ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε μεγάλος δάσκαλος, τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οσο ιδιαίτερα πολύ στην Πολιτική Σκηνή του τόπου.
        Είναι γεγονός πως χαιρόμουν να κουβεντιάζω μαζί του για ΟΛΑ τα θέματα.
        Ο Μανώλης Γλέζος ήταν ένα από τα ιστορικότερα πρόσωπα της Ελλαδος.
        Έφυγε για το μακρινό και χωρίς γυρισμό ταξίδι του σήμερα (Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020) το πρωί, από καρδιακή ανεπάρκεια. Νοσηλευόταν για αρκετό χρονικό διάστημα, στο ΝΙΜΙΤΣ.
        Καλό ταξίδι μεγάλε δάσκαλε, Μανώλη Γλέζο.
        Σε ευχαριστώ.
Γιώργος Κοντονής 








0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου