Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
     Λίγες ώρες πριν ο Περέιρα ο «άρχοντας» της διαιτησίας μας...κουνήσει το μαντήλι του αποχωρισμού, έκανε ένα ακόμη...κατόρθωμα! Βέβαια θα πει κάποιος πως αυτό ήταν αναμενόμενο μιας και η θητεία του λήγει στο τέλος Ιουλίου. Και ασφαλώς είχε προαναγγελθεί κάτι τέτοιο. Ότι δηλαδή ο μέχρι χθες αρχιδιαιτητής της άμοιρης Ελληνικής Διαιτησίας ο Πορτογάλος Μέλο Περειρα, θα ήταν εκείνος που θα έπαιρνε την απόφαση για τους ρέφερι που θα σφυρίξουν πιστεύω όχι...αδιάφορα στο ερχόμενο πρωτάθλημα!
     Και τίθεται το ερώτημα. Ο Περειρα και η ομάδα του αποχωρεί. Η σύνθεση της ΚΕΔ φεύγει και παραδίδει τα ηνία της διαιτησίας στα χέρια του Άγγλου αρχιδιαιτητή που επέλεξαν και ομόφωνα ψήφισαν οι 4 μεγάλοι. Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Έτσι ο Αγγλος Κλάτενμπεργκ που σχηματίζει ήδη τη δική του ομάδα θα πορευτεί στο νέο πρωτάθλημα πάνω στον πίνακα που του αφήνει ο Περέιρα!
 
       Όμως όπως όλοι ομολογούν αυτό οσο κι’αν φαίνεται νόμιμο δεν είναι ηθικό. Θα μπορούσε ο απερχόμενος αρχιδιαιτητής Περέιρα που φεύγει αφήνοντας πίκρα σε όλες τις ομάδες (κυρίως στον πρωταθλητή Ολυμπιακό) για τίς αποφάσεις του που πολλές φορές έφεραν τα πάνω κάτω, να συνεργαστεί με τον νέο αρχιδιαιτητή Κλάτενμπεργκ, ο οποίος αφου σχημάτιζε την δική του άποψη για το έμψυχο διαιτητικό υλικό που έχει, να φτιάξει αυτός τον πίνακα διαιτησίας για το ερχόμενο πρωτάθλημα, ώστε να μην υπάρχουν φωνές, κάτι που τώρα είναι αναπόφευκτο!
      Είναι βέβαιον λοιπόν πως θα υπάρξουν φωνές για να μην ισχύσει αυτό το χαρτί, αυτή η λίστα με τους διαιτητές. Δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα πουν όχι στα τετελεσμένα. Κι’ετσι θα υποχρεωθεί ο νέος αρχιδιαιτητής να αναθεωρήσει τον πίνακα διαιτητών Α κατηγορίας της Σούπερ Λίγκας 1 κάτι που ο κανονισμός του δίνει αυτό το δικαίωμα.