ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ...





Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
      Από την ημέρα που έγιναν τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα και το Ελληνικό εμεινε...ορφανό πέρασαν 20 χρόνια! 
      Τα 5.200 στρέμματα που έμειναν...ορφανά και...στην εγκατάλειψη, από την ημέρα εκείνη πέρασαν από...εκατομμύρια κύματα μέχρι να φθάσει η σημερινή ημέρα και το όνειρο να γίνει πραγματικότητα!
      Βέβαια υπάρχει ένα...βεβαρυμένο ιστορικό που δημιουργήθηκε επι ημερών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Προσπάθεια τους ήταν να μην γίνει τίποτα εκεί κάτω και ο χώρος να μείνει χέρσος!
      Το 2011, πρίν από περίπου 10 χρόνια είχε πραγματοποιηθεί διαγωνισμός από την ΤΑΙΠΕΔ για να βρεθεί επενδυτής που θα αξιοποιήσει αυτό τον πολύ πολύ μεγάλο χώρο. Πρέπει να πω πως η εκτέλεση, η ανάπλαση αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη από τίς οικιστικές αναπλάσεις στην Ευρώπη. Η αξία ήταν 8 δισεκατομμύρια ευρώ και το έργο ανέλαβε να εκτελέσει η εταιρία η Lamda Development. Η εταιρεία τον Νοέμβριο του 2014 υπέγραψε την σύμβαση και με βάση αυτή το έργο έπρεπε να ξεκινησει το 2016. Δυστυχώς όμως έπρεπε να περάσει πολλά χρόνια για να μπουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσει το έργο το μεγάλο και πολύ πολύ σπουδαίο έργο.
       Ύστερα από συνολικά δέκα χρόνια δέησε σήμερα 3 Ιουλίου του 2020 να μπουν στο Ελληνικό οι μπουλντόζες και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πολλών υπουργών και επισήμων, να ξεκινησει τον έργο. Και τα λόγια να γίνουν πράξεις επιτέλους!.. Η διαμόρφωση του χώρου για να γίνει θα χρειαστεί να ξοδευτούν περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ!
        Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει η χώρα μας από αυτό το μεγάλο έργο και καυτηρίασε ολους εκείνους που στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια εμπόδιο στήν ανάπλαση του Ελληνικού
        Τώρα όχι άλλα λόγια...
        Έργα και μόνο έργα!
        Έτσι επιτέλους μπκήκαν στο Ελληνικό μπουλντόζες!!!
Γιώργος Κοντονής 




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου