ΓΑΒΡΙΗΛ: «ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ»

             
  
     Συζητήθηκε κάτι που θα γίνεται για πολύ πολύ καιρό ακόμα από ολους η σημερινή συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Κοντονή για την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ  ο Μητροπολίτης Νέας  Ιωνίας, Φιλαδελφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ο Σεβασμιότατος κ.Γαβριήλ.
     Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε σε όλα όσα συμβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου ο Ερντογάν βεβήλωσε την Αγία Σοφία την οποία μετέτρεψε παραβιάζοντας ΟΛΟΥΣ ΤΙΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ και γράφοντας την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ στα παλιά του υποδήματα, σε τζαμί. 
      Εκεί όπου υπάρχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας με τον Πατριάρχη τιυ Γένους κ, Βαρθολομαίο.
    «Δεν θα τους  αφήσουμε να πειράξουν το Πατριαρχείο μας» είπε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας και συνέχισε «το ελληνοχριστιανικό πνεύμα, η θρησκευτική  παράδοση της Πόλης, οσο ζει ο συνεχιστής του Αποστόλου Ανδρέα και του Ιερού Χρυσοστόμου, που δεν είναι άλλος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας Βαρθολομαίο, θα συνεχίζει να φωτίζει το σκοτάδι της ντροπής»!



       Στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε.
       Στην συνέντευξη του αυτή ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ τα είπε όλα έξω από τα δόντια χωρίς φόβο και πάθος.
       Μάλιστα αναρωτήθηκε σε κάποιο σημειο της κουβέντας μας. «Αλήθεια, γιατί τόσο μίσος; Γιατί τόσος πόνος με αφορμή τις θρησκείες; Γιατί τόση εργαλειοποίηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων μα; Γιατί τόση ανασφάλεια; Γιατί ακόμη και μετά τόσους αιώνες τρομάζει το χριστιανικό μήνυμα; Ένα μήνυμα που μιλάει για αγάπη, για αλληλεγγύη, για κοινωνική πρόοδο και συμφιλίωση;» 
        Και ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ έκλεισε την κουβέντα μας λέγοντας «ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!
        Τούτες τις δύσκολες ώρες, ας προσευχηθούμε όλοι για τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη. Ακόμη να  προσευχηθούμε όπως έχω πει για τους ηγέτες όλου του κόσμου και ας παρακαλέσουμε τον θεό να τους  δωσει φώτιση για να βγουν από το σκοτάδι και το μίσος»
          

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου