ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΤΑΝ ΗΧΗΡΟ



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
      Ήταν τόσο ηχηρό το χαστούκι που έδωσε ο ΠΑΟΚ στον Ερντογάν που ακούστηκε οχι μόνο στην Κωνσταντινουύπολη και την Άγκυρα αλλα σε ολόκληρη την Τουρκία, την Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.
       Το βράδυ της 25 Αυγούστου ο Ερντογάν θα το θυμάται σε όλη την ζωή του.
        Φαίνεται πως τίποτα δεν του βγαίνει τωρα τελευταία του Ερντογάν. 
        Είχε επισκεφτεί πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Μπεσίκτας σε μια προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των παικτών της. Τους ζήτησε μάλιστα να κερδίσουν την Ελληνική ομάδα ‘για εθνικούς λόγους ‘ Τους εξήγησε την σημασία που ειχε για την Τουρκία μια νικη επι της ελληνικής ομαδος μεσα στη Θεσσαλονίκη. Και οι παίκτες, του είχαν υποσχεθεί τότε οτι θα επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη θριαμβευτές. Επέστρεψαν οχι θριαμβευτές αλλα φορτωμένοι με μια τριάρα, μιας και ο ΠΑΟΚ τους...φιλοδώρησε με τρια γκολ που πέτυχαν δυο Ελληνόπουλα.  Δυο ο 18χρονος Τζόλης και ενα ο λίγο πιο μεγάλος Πέλκας.
        Τα παιδιά του ΠΑΟΚ μπήκαν στο γήπεδο με μια σκέψη.
        Να μην αφήσουν τους αντιπάλους τους να...πάρουν ανάσα. Και τα κατάφεραν. Είχαν υποσχεθεί οι ξένοι ποδοσφαιριστές πως δεν ειναι μονο υπόθεση των Ελλήνων παικτών αλλά όλων. Ετσι κατάφεραν να σημειώσουν στα πρώτα 25 λεπτά δυο γκολ και ενα τριτο λίγο αργοτερα κλειδώνοντας την σπουδαία νικη επι της Τουρκικής Μπεσίκτας που μείωσε προς το τέλος του ημιχρόνου στο τελικό 3-1. 
         Με την νικη του αυτή ο ΠΑΟΚ εδωσε την απάντηση που έπρεπε στην Τουρκία και ιδιαιτερα στον σουλτάνοΤαγιπ Ερντογάν που οραματίζεται ως άλλος Μωάμεθ Β ο Πορθητής την δική του Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ήταν ενα χαστούκι στον Ερντογάν. Ένα χαστούκι που ακουύστηκε σε όλη την Ευρώπη και οχι μόνο.
Γιώργος Κοντονής



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου