ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Η ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
       Η Νέα Φιλαδέλφεια και ιδιαίτερα πολύ η περιοχή ΑΠΟΜΑΧΩΝ Τίμησε τον Εθναπόστολο Κοσμά τον Αιτωλό με διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις.
       Στον όμορφο Ιερό Ναό τόσο την Παραμονή του εορτασμού στον ΜΕΓΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟ οσο και την επόμενη ημέρα εορτή του Αγίου Κοσμά στις Θείες Λειτουργίες Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφειας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ, ο οποίος συγκίνησε τους πιστούς με τα κηρύγματά του, τόσο χθες στον Εσπερινό, οσο και σήμερα στην Εορτή του Αγίου.
       Οι πιστοί τηρώντας το πρωτόκολλο για ύπουλο και φονιά κορωνοιό «γέμισαν» μέσα κι’εξω τον περίκαλο Ιερό Ναό, προσκύνησαν την θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Κοσμά, προσευχήθηκαν και πήραν την ευλογία του Σεβασμιότατου κ. Γαβριήλ.
       Αποκαρδιωτική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως έλαμψαν τόσο από τον Εσπερινό οσο και από την Θεία Λειτουργία, ΕΛΑΜΨΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ  Α Π Ο Υ Σ Ι Α Σ  ΤΩΝ ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος, οι Αντιδήμαρχοι οι της Αντιπολίτευσης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Το ότι είναι καλοκαίρι είναι μια φθηνή δικαιολογία. Οι κάτοικοι της περιοχής των Απομάχων ας το λάβουν αυτό υπ’οψην τους και την ώρα της κάλπης ας δώσουν την απάντηση που πρέπει!
       Ν Τ Ρ Ο Π Η κύριοι τοπικοί...άρχοντες!
       ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!
       Αυτό δέν θα περάσει έτσι.
       Κατά τα άλλα χρόνια πολλά.
       Βοήθεια μας ο Άγιος Κοσμάς.
       Και του χρόνου.
Γιώργος Κοντονής 







       Δείτε τώρα τον ΜΕΓΑΛΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ που έγινε με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια από τον Σεβασμιοτατο κ. Γαβριήλ.








0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου