ΤΟ Α Ν Τ Ι Ο ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ Θ Ρ Υ Λ Ο, ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ





Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
      Ο Σάββας Θεοδωρίδης ανήκει πλέον στον χωρο όπου οι άγγελοι. 
      Είναι δεξιά στον Παράδεισο.
      Στο ΠΑΝΘΕΟΝ των ΓΙΓΑΝΤΩΝ του Ολυμπιακού μας.
      Και βρίσκεται εκεί «ο αιώνιος έφηβος». 
      Εκεί και μας κοιτάζει.
      Καμαρώνει για την ομάδα που λάτρεψε οσο κανείς!
      Αιωνία του η μνήμη 
      Η φιλία μας με τον Σαββα Θεοδωριδη σταμάτησε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Αυγούστου του 2020, όταν εκείνος αποφάσισε ξαφνικά να φύγει από κοντά μας, για το μεγάλο και χωρίς γυρισμό ταξίδι.   
      Έφυγε όμως χαρούμενος και ευτυχισμένος. Ο Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός ΤΟΥ είχε κατακτήσει το 45 πρωτάθλημα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που λάτρευε είχε ανακοινώσει σε ολους πως «αυτόν  τον τίτλο τον αφιερώνω σε έναν μεγάλο Ολυμπιακό, τον Σάββα Θεοδωριδη»!
      Εκείνο το βράδυ ο Σάββας Θεοδωρίδης έδειχνε και ήταν ευτυχισμένος. Το γλέντησε πιο πολύ από ολους, φορώντας στο στήθος του συνέχεια το χρυσό μετάλλιο του πρωταθλητή! Έκανε μάλιστα σαν μικρό παιδί! Χόρευε. Τραγουδούσε τον ύμνο του Ολυμπιακού. Ζούσε ρουφώντας την κάθε στιγμή, λες και δέν θα υπήρχε αύριο! Τούτο το πρωτάθλημα το γλέντησε οσο κανένα άλλο. Κράταγε το Κύπελλο τόσο σφικτά και έδειχνε πως φοβόταν ότι θα του το πάρει κάποιος άλλος. Ένιωθε τόσο  πολύ ευτυχισμένος ακόμη και από εκείνο το βράδυ που ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 2-1 την πανίσχυρη Σάντος του Πελέ.
      Μίλαγε για τον Ολυμπιακό και το στόμα του έσταζε μέλι. Μόνο καλά λόγια είχε να πει για ολους. Γνώριζε τα παντά ακόμη και  την παραμικρή λεπτομερεια για κάθε ποδοσφαριστη. Είχε αναλάβει αλλωστε το ψυχολογικό κομματι των ερυθρολεύκων ποδοσφαιριστών και τα κατάφερνε μια χαρά/
Υπήρξε στις δύσκολες στιγμές-εποχές του Ολυμπιακού χρηματοδότης του. Ήταν παντού μπροστάρης. Πρωτος κατέβαινε από το πούλμαν που μετέφερε την ομάδα και πρώτος έμπαινε τόσο στα αποδυτήρια, οσο και στον αγωνιστικό χώρο. Το είχε για γούρι...
       Πολύ γρήγορα έγινε Αναντικατάστατος φύλακας των πάντων στον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια πως υπήρξε μια μοναδική περίπτωση ανθρώπου. Και ναι ήταν ο πιο παθιασμένος με ποδοσφαιρική ομάδα, με τον Ολυμπιακό, που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα!
       Έτσι ο Σάββας Θεοδωρίδης έγινε Θ Ρ Υ Λ Ο Σ και αγαπήθηκε  οσο ουδείς άλλος από ολους, ακόμη και από τιυς αντιπάλους!,,
Γιώργος Κοντονής 












0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου