ΤΟ ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ







Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
       Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η ιερά μητρόπολης Νεάς Ιωνίας Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε στο Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, την «Βηματαάρισσα» Παναγία Μητέρα Μας. Η θαυματουργή Εικόνα της «Βηματάρισσας» ειναι δωρεά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Η Εικόνα φυλάσσεται «ως πολύτιμο θησαύρισμα στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στο Μητροπολιτικό Μεγαρο στην Νεά Ιωνία.
       Την παραμονή (χθές Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020) εγινε ο Μέγας Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολιτη κ. Γαβριήλ. Παρούσα η δήμαρχος Νεάς Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου. Ήταν ακόμη εκει εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματεία Πολιτιστικών Σωματείων.
       Σημερα ημερα εορτής ο Μητροπολίτης Νεάς Ιωνίας Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνας ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στην Θεία Λειτουργία. 
      «Στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην θαυματουργή χαρη της Εικόνας Της, καθημερινά οι πιστοί προστρέχουν με ευλάβεια στο Παρεκκλήσιο της Αγιάς Παρασκευής και εναποθέτουν τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, ζητώντας απο την Παναγία Μητέρα Μας την βοήθεια και την παρηγοριά», τόνισε ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ στο κήρυγμα του.
        Χρόνια πολλά και του χρόνου,
        Γιώργος Κοντονής 
       
          Σημ.Συντ. Παρακολουθείστε τωρα τα βιντεο απο την άφιξη και εναποθέτηση στο Θρονί της της Παναγίας Βηματάρισσας στο Παρεκκλήσι  της Αγίας Παρασκευής στην Νέα Ιωνία.




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου