ΑΞΙΟΣ Ο ΑΝΕΩΝ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΜΕ ΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ



        Είναι μια ζωντανή θρησκευτική μορφή, ο Μητροπολίτης Ανεων Μακάριος με χιλίαδες χιλιόμετρα Αρχιερατικής δράσης, ιδιαίτερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είναι γεγονός πως ο Δεσπότης σε κερδίζει με την πρώτη ματιά.
        Μόνο μία λέξη ταιριάζει για έναν άνθρωπο που εχει τάξει τον εαυτόν του στην υπηρεσία της Παναγίας Μητέρας Μας, του Θεού και Κυρίου Μας,η λέξη  Α Ξ Ι Ο Σ 
        ΚαΙ είναι ΑΞΙΟΣ γιατί το έργο που εχει κάνει στην αλλοδαπή αλλά και στη Πατρίδα ειναι σπουδαίο. Ολοι μάλιστα απο τις Μητροπόλεις που πέρασε μιλούν με κολακευτικά λόγια για την αγάπη του στον άνθρωπο, για την μόρφωση του και ιδιαίτερα πολύ για το έργο που άφησε.
        Ο λόγος για τον Σεβασμιοτατο Μητροπολίτη Ανέων Μακάριο ο οποίος έκλεισε 35 χρόνια Αρχιερατικής δράσης.
         Σήμερα και λίγο πριν το «Δι’ευχών» στον ΙΝ της Αγίας Τριάδας οπου χοροστάτησε, εδω στην Νέα Φιλαδέλφεια, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και προϊστάμενος του Ναού ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης τίμησε τον Σεβασμιότατο και συγκινημένος (τα μάτια του ήταν γεμάτα δάκρυα) μίλησε για τα πολλά πολλά χρονιάς της σπουδαίας δράσης του. Του δώρησε και μια Εικόνα της Αγίας Τριάδας για να τον προστατεύει απο κάθε κακό.
         Α Ξ Ι Ο Σ 
Γιώργος Κοντονής


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου