ΜΕΣΑ ΣΕ 5’ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!



Σχαόλιο Γιώργος Κοντονής
      Στο πιδόσφσαιρο όταν χάνεις τέτοιες κλασικές ευκαιρίας η μπάλα σε τιμωρεί! Είναι αλήθεια πως ο Δικέφαλος της Θασσαλονίκης έχασε από τα χέρια του την πρόκριση στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στην Ρωσία όπου είχε την ευκαιρία αφού έχασε πέναλτυ, να προηγηθεί στο σκορ και να χάσει δεύτερο γκόλ λίγο πριν η Κρασνοντάρ ισοφαρίσει σε 1-1 και στη συνέχεια να σημειώσει το τελικό 2-1! Εκεί λοιπόν παίχθηκε η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ!
ΟΛΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ!
    Τελικά δέν τα κατάφερε να πάρει το εισιτήριο  για τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ο ΠΑΟΚ. Και ετσι δέν ήταν μαζί με τον Ολυμπιακό στην Νιόν. Εδώ το απόγευμα της Πέμπτης έγινε η κλήρωση των ομάδων για τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης πήρε μέρος στην κλήρωση των Ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ που έγινε την Παρασκευή. Έτσι από την δεύτερη μεγάλη διοργάνωση της UEFA ο ΠΑΟΚ θα βοηθήσει την Ελλάδα κερδίζοντας αγώνες και βαθμούς μαζί με τον Ολυμπιακό, ώστε να ανέβουμε στην γενική βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
      Ολα κρίθηκαν στον επαναληπτικό αγώνα με την Ρωσική Κρασνοντάρ στην Τούμπα,  μέσα σε πέντε λεπτά! Και εκεί που λέγαμε «βάλτε ένα γκόλ» και ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει αυτό, ήρθε το 73 λεπτό όταν σε αντεπίθεση της Κρασνοντάρ, ο Γιάννης Μιχαϊλίδης προσπάθησε να διωξει την μπάλα και άθελά του την έστειλε στα δίκτυα της ομαδος του δίνοντας το προβάδισμα 0-1 στην Ρωσική ομάδα! Παρά το σόκ ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και τέσσερα λεπτά αργότερα στο 77´μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 1-1 με κεφαλιά του Ομάρ Ελ Καντουρί. Και την ώρα που λέγαμε «τώρα πάμε για το 2-1 να ισοφαρίσουμε το σκορ του πρώτου αγώνα στην Ρωσία και να πάμε στην παράταση ακόμη και στα πέναλτυ» με την σέντρα η Κρασνοντάρ σημείωσε στο 78 λεπτό γκόλ με τον Ρεμί Καμπελά γράφοντας το 1-2 και κάνοντας την ζωή του ΠΑΟΚ πιο δύσκολη! Στα υπόλοιπα λεπτά και παρά την προσπάθεια του ο ΠΑΟΚ αν και έχασε πολλές ευκαιρίες δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει τουλάχιστον!
     Ο αποκλεισμός του Δίκεφαλου της Θεσσαλονίκης κρίθηκε στην έδρα της Κρασνοντάρ την περασμένη Τριτη. Εκεί ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να πάρει μια πολύ πολύ μεγάλη  νίκη και φυσικά και την πρόκριση! Έχασε ομως την ευκαιρία. Όταν ο Πέλκας αστόχησε στο πέναλτυ και δέν μπόρεσε ούτε η άμυνα του να κρατήσει το 0-1 που λίγο μετά πέτυχε ο ιδιος, αλλά ούτε και η επίθεση παρά τις ευκαιρίες που τις δόθηκαν να πετύχει ένα γκόλ ακόμη! Βέβαια μεγάλη είναι η ευθύνη και του Πορτογάλου προπονητή Αμπέλ Φερέιρα που δεν βοήθησε την ομάδα του με καταλληλες κινησεις που έπρεπε να κάνει! Βλέποντας αυτή την αδυναμία η Ρωσική ομάδα μπήκε γερά στον αγώνα ισοφάρισε σε 1-1 και πήρε προς το τέλος του αγώνα μια σπουδαία αλλά ανέλπιστη νίκη! 
     Όλοι πια περίμεναν πως η κατάσταση θα άλλαζε στον δεύτερο αγώνα, στην καυτή αλλα άδεια και ψυχρή Τούμπα. Κάτι τέτοιο δέν έγινε. Και η ευθύνη αυτής της νέας ήττας του ΠΑΟΚ βαρύνει και το λέω ευθέως τον προπονητή κ. Φερέιρα, που δέν μπόρεσε με τις ανάλογες κινήσεις να βοηθήσει την ομάδα του. Να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα της Κρασνοντάρ και να σημειώσει το πολυπόθητο γκολ ο ΠΑΟΚ. Καη φυσικά να γεμίσει με άγχος την Ρωσική ομάδα! Ομως έγινε το αντίθετο με αποτέλεσμα το άγχος να μεταφερθεί στην πλευρά της Ελληνικής ομαδος και τα πόδια των παικτών της να γίνουν πιο βαριά! Πρέπει αυτό το πάθημα να γίνει πλέον μάθημα για τον ΠΑΟΚ και για κάθε Ελληνική ομάδα.
     Στην Τούμπα λοιπόν όλα κρίθηκαν σε πέντε λεπτά! Κρίμα.



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου