ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
       Όταν φεύγει από την ζωή ένας άνθρωπος συνηθίζουμε να λέμε «καλός ήταν ο μακαρίτης»! Εδώ πρόκειται για πραγματικά καλό άνθρωπο. Γιατί ο αείμνηστος Πέτρος Κουναλάκης ήταν άνθρωπος με ολα τα γράμματα κεφαλαία! Και φυσικά ένας εξαίρετος συναδελφος δημοσιογραφος.
       Μπορεί να διαφωνούσες με όσα έλεγε ή έγραφε. Αυτό ομως δέν αναιρεί το γεγονός πως ήταν καλός άνθρωπος.
ΠΕΤΡΟ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
       Ανήμερα της Εθνικής εορτής του ΟΧΙ, έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 83 ετών ο πολιτικός, ο συνάδελφος δημοσιογράφος οικονομολογος, ο καλός φίλος ο Πέτρος Κουναλάκης. 
      Ο Πέτρος Κουναλάκης γεννήθηκε το 1937 στην Κρήτη, στο Ηράκλειο. Ειχε σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Ηταν μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ απο το 1959 και στη συνέχεια πέρασε στην ΕΑΡ καί στον Συνασπισμό. Πρέπει να πω πως το 2003 διαφώνησε με την στάση κατα του ΠΑΟΚ και παραιτήθηκε.
      Πέτρο καλό ταξίδι.
       Απο τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση.
    «Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις. Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στη συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».



         Παρακολουθείστε τώρα το πρώτο μέρος της ενδιαφέρουσας συνέντευξη που πριν από κάποια χρόνια είχε παραχωρήσει στην αφεντιά μου και στην εκπομπή μου ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ο αείμνηστος Πέτρος Κουναλάκης.


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου