ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: «ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ»!Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
     Το είπε και το έκανε!
     Ο λογος για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή που είχε σωστές ιδέες για την δικαιοσύνη και αυτό του κόστισε!
     Ομως για να μην γίνει όργανο του Τσίπρα υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του από υπουργός! Και αυτό δεν άρεσε στον Τσίπρα και την παρέα του!
     Έτσι στις εκλογές αν και έβαλε υποψηφιότητα στην Ζάκυνθο δέν κέρδισε το Κόμμα του γενικά με αποτέλεσμα να χαθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η έδρα της Ζακύνθου.
    Ύστερα από ένα χρόνο και μετά την δικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή, ο Σταύρος Κοντονής υπέβαλε την παραίτηση του και από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  για κάποια πράγματα που τότε είχε πει-προτείνει και ο Τσίπρας είχε αγνοήσει!
     Το είχε πει και στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα παραιτηθεί και από την ΚΕ! Το γραφείο Τύπου ομως εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος δήλωσε «Επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας  και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω»!
      
            ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ 
            ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ
            ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει την παραίτησή μου από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με υπαρκτές και σοβαρές ενστάσεις που είχα και διατηρώ, για τον τρόπο ψήφισης και το περιεχόμενο διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, αποτελεί ευθεία διαστρέβλωση των λεγομένων μου, κατά τη συνήθη πρακτική της ΝΔ.

Για πολλοστή φορά τονίζω ότι η παραίτησή μου υποβλήθηκε στον Πρόεδρο του κόμματος προ τριημέρου και σχετίζεται αποκλειστικά με την καταστροφική εσωστρέφεια, τις ομαδοποιήσεις, τους εσωτερικούς μηχανισμούς και τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών του κόμματος εν όψει του συνεδρίου και άλλων σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων, τα οποία σε μόνιμη βάση συγκροτούν την πλέον αρνητική εικόνα για το κόμμα και την προοδευτική παράταξη.

Τη στιγμή μάλιστα που απέναντί μας υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει στη διαχείριση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

Επαναλαμβάνω όμως για μια ακόμη φορά ότι απαράδεκτες διατάξεις στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπως η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, ήταν σοβαρά και ανεπίτρεπτα λάθη.

Χαίρομαι γιατί πληροφορήθηκα ότι με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί τροπολογία επαναφοράς των καταργημένων διατάξεων και ελπίζω να τύχει της στήριξης όλων των δημοκρατικών κομμάτων.

Τέλος, επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού, και απαξιώ να τη σχολιάσω».


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου