ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
     Οι δυο εκπρόσωποι μας στο Γιουρόπα Λιγκ ύστερα από εκπληκτική εμφάνιση συνέτριψαν το βράδυ της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Ολλανδική Αϊντχόφεν με 4-1 και η ΑΕΚ στην Ουκρανία την Ζόρια με 4-1! 
     Είναι αλήθεια πως με τις νίκες τους αυτές, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ προσέφεραν στην Ελλάδα πολλούς βαθμούς που τόσο ανάγκη τους είχε και φυσικά τους έχει!
ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
     Με 8 γκολ φιλοδώρησαν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα  (4–1) την Αϊντχόφεν και η ΑΕΚ εκτός εδρας την Ζόρια (4-1) για το Γιουρόπα Λιγκ! Οι ομάδες μας που επαιξαν καλή μπάλα και άφησαν άριστες εντυπώσεις, προσέφεραν και βαθμούς στην Ελλάδα.

ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ!
    Μέσα σε 13 λεπτά ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης κατάφερε και ανέτρεψε το 0-1 σε ένα 3-1 και σε 22 λεπτά πέτυχε την συντριβή της Αϊντχόφεν με 4-1! Έτσι και με...προίκα αυτό το μεγάλο σκορ 4-1 θα προσπαθήσει να πάρει μια από τις δυο πρώτες και προνομιούχες θέσεις, σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ολλανδική ομάδα. 
    Ο Πάμπλο Γκαρσία με τις δυο αλλαγές που έκανε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έπαιξε φανταστική μπάλα. Στο διάστημα αυτό δημιούργησε πάνω από 10 τελικές στο τέρμα της Αϊντχόφεν, από τις οποίες οι 4 κατέληξαν σε γκόλ! Στο δεύτερο 45λέπτο οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης στην κυριολεξία ισοπέδωσαν τους αντιπαλους τους! Τους υποχρέωσαν, τους ανάγκασαν να είναι επιρρεπείς στο λάθος. Μάλιστα κάθε επίθεση των παικτών των μαυρόασπρων ήταν «κίνδυνος θάνατος» για την εστία της Αϊντχόφεν! Ο βοηθός διαιτητής (επόπτης γραμμών) ακύρωσε γκόλ του νεαρού Τζιόλη, μετά το 4-1, ως οφσαιντ, παρά την διαφωνία του μικρού του ΠΑΟΚ που είχε αντίθετη άποψη.
     Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης άλλαξε. Ο Ουρουγουανός προπονητής του Πάμπλο Γκαρσία,  που είναι αλήθεια ότι πήρε στα χέρια του έτοιμη ομάδα από τον Πορτογάλο Αμπέλ Φερειρα,  κατάφερε και έδωσε την «νοοτροπία νικητή» στους παίκτες του. Και στο ποδόσφαιρο η καλή ψυχολογία σε συνδιασμό με την φυσική κατάσταση είναι το «άλφα» και το «ωμέγα»!
     Για την ιστορία να υπογραμμίσω πως η Αϊντχόφεν που επαιξε σπουδαία μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και είχε...στριμώξει τον ΠΑΟΚ, πέτυχε πρώτη γκολ με πέναλτυ του Ζάχαβι στο 20’ Ο ΠΑΟΚ  ισοφάρισε 1-1 με τον Σβαμπ στο 47 λεπτό και πήρε το προβάδισμα κανοντας και την ανατροπή στο 55’ μα γκόλ του Ζιβκοβιτς. Τρία λεπτά αργότερα ο Τζιόλης με ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ έγραψε το 3-1. Και στο 66’ ο Ζιβκοβιτς πέτυχε ένα ακόμη γκόλ και έγραψε το τελικό 4-1!

ΧΩΡΙΣ..ΖΟΡΙΑ Η ΑΕΚ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΗΝ ΖΟΡΙΑ!
      Μια ΑΕΚ από τα παλιά είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το βράδυ της Πέμπτηςαπό την τηλεόραση. Είδαμε μια ΑΕΚ που ήξερε τι ήθελε και ποιός ήταν ο σκοπός και ο στόχος της! Είχε κατοχή μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και οι παίκτες της έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα. Έτσι συνέτριψε την Ζόρια στην Ουκρανία με 4-1! 
      Η Ένωση που ήταν η πρωταγωνίστρια του αγώνα, δέν κινδύνεψε από την Ζόρια, η οποία στην μοναδική οργανωμένη επίθεση της στο 81 λεπτό πέτυχε το γκόλ της τιμής. Από την ΑΕΚ δέν υπάρχει παίκτης που υστέρησε. Ήταν όλοι τους  υπέροχοι!
       Για την ιστορία να τονίσω πως στο 7 λεπτό ο  Ντάνκοβιτς πέτυχε το 1-0 για την ΑΕΚ. Το δεύτερο γκόλ σημείωσε ο Μάνταλος στο 34’. Ο Λιβάγια στο 54 έγραψε το 3-0. Ο Κότσερνιγκ στο 81 λεπτό μείωσε σε 3-1. Και με την σέντρα ο Λιβάγια έκλεισε το σκορ σε 4-1! 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου