ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
      Αλήθεια είναι.
      Ο COVID-19 ο κορωνοιός έχει και...θετικά 
      αποτελέσματα.
      Μπορεί να μας έκλεισε για δεύτερη φορά μέσα,
      αυτό δεν σημαίνει πως...είμαστε μόνο χαμένοι!
      Τόνιζαν στα...ποδοσφαιρικά πηγαδάκια τις 
      τελευταίες ημέρες οι εκπρόσωποι των μεγάλων 
      ομάδων!
      Οι αλλαγές λοιπόν που έγιναν 
      οφέλησε πολύ τις μεγάλες ΠΑΕ!
      Και αυτό επειδή έχουν ισάξιους παίκτες και ο 
      προπονητής έχοντας πια στα χέρια του πολλές 
      λύσεις είναι εύκολο να αλλάξει το...πρόσωπο και 
      τον χαρακτήρα ενός αγώνα, όπως φαίνεται και 
      από πολλά αποτελέσματα που σημειώθηκαν 
      από τις αλλαγές των προπονητών!
ΟΙ 5 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!
     Ο COVID-19, ο κορονοιός που ήρθε και έμεινε ως ένας αόρατος ύπουλος και φονιάς εχθρός, έφερε τα πάνω κάτω στην ζωή μας. Τίποτα δέν είναι πια όπως χθες. Ακόμη και στο ποδόσφαιρο που είναι ο βασιλιάς των σπορ άλλαξαν τα πάντα. Οι φίλαθλοι που βλέπουν πλέον την αγαπημένη τους ομάδα από την τηλεόραση, δέν έχουν καταλάβει, αντιληφθεί τις μεγάλες αλλαγές που ο κορονοιός έφερε στο ποδόσφαιρο.
      Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η καθιέρωση των «πέντε αλλαγών»! Δηλαδή των πέντε, αντί των τριών, αντικαταστάσεων παικτών κατά την διάρκεια του αγώνα. Το νέο μέτρο έχει αλλάξει πολλά στο ποδόσφαιρο και πιστεύω προς το καλύτερο.
      Είναι γεγονός πως οι πέντε αντικαταστάσεις έχουν «λύσει τα χέρια» των προπονητών. Κι’αυτο επειδή έχουν πέντε λύσεις σε κάποια προβλήματα που θα βγουν στον αγώνα. Βέβαια αυτό οφελεί τις μεγάλες ομάδες που διαθέτουν και πολλούς και ισάξιους παίκτες. Έτσι ο προπονητής με τις κατάλληλες κινήσεις, μπορεί στον αγώνα να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Και φυσικά να παίξει με διαφορετική στρατηγική, από την αρχική που είχε επιλέξει! Αυτό μπορεί να γίνει εάν έχει καλούς παίκτες! «Εργαλεία», όπως λένε οι ίδιοι!
        Με τις πέντε αντικαταστήσεις οφελούνται και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν. Και φυσικά παίζουν σχεδόν όλοι από τους 20 που συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή, αντί των 18 που ήταν μέχρι τώρα.
        Η ιστορία με τις αλλαγές ξεκίνησε επίσημα κατά την διάρκεια των προκριματικών αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλου του 1954! Ο πρώτος αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής ήταν ο Χορστ Έκελ της Γερμανίας! Έγινε στην συνάντηση με τον Σάαρλαντ στις 11 Οκτωβρίου του 1953! Αρχικά επιτρεπόταν η αλλαγή ενός ποδοσφαιριστή στη διάρκεια του αγώνα. Μετά φθάσαμε στους τρεις. Και σήμερα στην εποχή του κορονοϊού οι αλλαγές έγιναν πέντε! Και η δεκαοκτάδα είναι πια εικοσάδα! Και έχει ο Θεός!
Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου