ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
         Τώρα για την Εθνική μας αρχίζουν τα δύσκολα!
         Τώρα που τα...φώτα έσβησαν και ο κάθε είδος 
         κατεργάρης πηγε στον πάγκο του!
         Τώρα άνοιξαν τα στόματα!
         Τώρα όλοι τα...ρίχνουν σε όλους!
         Τώρα κάποιοι λένε εγώ τα έλεγα! Που ρεε μεγάλε;
         Τώρα όλοι έγιναν μετά Χριστό προφήτες!
         Ε, όχι ρεε μάγκες εσείς που φέρατε στα χάλια αυτά την Εθνική μας να τα ρίχνετε σε άλλους! Δέν σας παίρνει...
         Βγάλτε λοιπόν τον σκασμό!
ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ...ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ!
     Έδωσε εξετάσεις και δεν...πέρασε!
 Τα...θέματα, όχι δέν ήταν δύσκολα.Ήταν...βατά! 
 Παρόλα αυτά δεν τα κατάφερε και απέτυχε!
 Και δυστυχώς έμεινε στην...ίδια τάξη!
Η Εθνική μας ποδοσφαιρική ομάδα λοιπόν που από δικά της λάθη, όχι ιδιαίτερα των παικτών της,  αλλά της διοίκησης της ΕΠΟ, του Ολλανδού προπονητή και των ΠΑΕ των ομάδων , δέν μπόρεσε να κερδίσει το εισιτήριο ανόδου στην Β κατηγορία της UEFA με αποτέλεσμα να τρέχει τώρα για να προλάβει, με τους προκριματικούς που θα γίνουν τον Μάρτιο, το τρένο που θα την φέρει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!
     Τα λάθη ξεκίνησαν νωρίς, παρά το γεγονός πως ο Ομιλος που έπαιζε στην Γ κατηγορία ήταν στα...μέτρα της! Μάλιστα όλοι λέγαμε πως θα τερματίσει πρώτη και με διαφορά! Τα πράγματα, τα γεγονότα που ακολούθησαν μας διέψευσαν... Γρήγορα άρχισαν τα...«μάγκανα», οι γκρίνιες μεταξύ του προπονητή και κάποιων πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο προπονητής σε συνεργασία με την ΕΠΟ να τους αποκλείσει. Η ηρεμία ομως δέν ήλθε στην ομάδα, η οποία δέν κατάφερε να κερδίσει ούτε το Κόσοβο μέσα στην Αθήνα. Η απώλεια αυτών των βαθμών όπως και άλλων «σίγουρων», έφερε την απόρριψη, τον μη προβιβασμό στην...άλλη τάξη!
      Βέβαια μπορεί ο Ολλανδός προπονητής Σιπ να φέρει μεγάλη ευθύνη για την τραγική κατασταση που βρίσκεται η Εθνική μας, για τους αποκλεισμούς βασικών και μεγάλων ονομάτων πιδοσφαιριστών και γενικά για τις επιλογές του, ομως την τεράστια ευθύνη για την κατάντια της Εθνικής μας φέρει η ΕΠΟ, που με τα καμώματα της οδηγεί την ομάδα σας στον αφανισμό! 
      Μα και βέβαια σοβαρή ευθύνη έχουν και οι ΠΑΕ. Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας οι οποίες αν και έχουν, διαθέτουν ελληνόπουλα που είναι σπουδαία ταλέντα, δυστυχώς δεν τα χρησιμοποιούν στα παιχνίδια όχι στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκας ή στο Κύπελλο,  αλλά  ούτε κάν στα φιλικά! Αντίθετα οι προπονητές στηρίζουν, στήνουν, χτίζουν την ομάδα τους με ξένους ποδοσφαιριστές, που πολλες φορές είναι αμφιβόλου αξίας! Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έτοιμοι παίκτες για την Εθνική μας όταν αυτή τους χρειάζεται!
      Κάτι ομως πρέπει να γινει. Κάτι να αλλάξει. Διαφορετικά σε λίγα χρόνια η Εθνική μας ομάδα θα απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές ομάδων Σούπερ Λιγκας 2 (Β´ Εθνικής) και Γ´ Εθνικής κατηγορίας. Και τότε το Εθνικό μας συγκρότημα θα σβήσει από τον χάρτη! Και όλοι θα λένε. Θυμάσαι τότε, το 2004 μια ομάδα Ελλάδα την έλεγαν θαρώ, που κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό; Άραγε υπάρχει; 
      Μετά τις εκλογές (αρχές Δεκεμβρίου γίνονται) η ΕΠΟ θα αλλάξει πρόσωπα και άρα προεδρείο. Θέλω να πιστεύω πως τότε θα αλλάξει τακτική και πρωτόκολλο και η Εθνική μας θα ξεκινήσει με ολα τα στελέχη της για να καλύψει το χαμένο έδαφος.
      Με τούτα και με εκείνα φθάσαμε στον...τελικό με την Σλοβενία (έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη), η οποία ήρθε εδώ με διαφορά δυο βαθμών από την Εθνική μας. Και  φυσικά παίζοντας για δυο αποτελέσματα, την νίκη και την ισοπαλία, κατάφερε να επιβάλει το δικό της θέλω και με το 0-0 πήρε το εισιτήριο της Β κατηγορίας της UEFA!
      Εμείς;
      Εμπρός όλοι μαζί τωρα πια για ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή. Μπορούμε αν όλοι το θέλουμε.




         

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου