ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟ       «Πεθαίνει κάποιος όταν οι άλλοι τον 
         ξεχνούν», λέει ο λαός μας για κάποιον 
         που ήταν καλος ανθρωπος και όλοι τον 
         αγαπούσαν.
    Το ίδιο λένε σήμερα όλοι και στην ποδοσφαική σκηνή  του τόπου μας που από χθες είναι στην κυριολεξία πιο φτωχή.
    Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε με πάθος, με αγάπη αλλά πάνω από κάθε τι άλλο το υπηρέτησε τίμια, γράφοντας την δική του ιστορία,  ο προπονητής που κέρδισε νίκες,  πρωταθλήματα και κύπελλα, που έγραψε θριάμβους δίνοντας χαρά σε εκατομμύρια φιλάθλων, ο Αντώνης Γεωργιάδης, δέν υπάρχει πια ανάμεσα μας. Έφυγε από κοντά μας την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 σε ηλικία 85 ετών και αναπαύεται πλέον στην γειτονιά των Αγγέλων,
     Ο Αντώνης Γεωργιάδης με την φιλοσοφία του για την μπάλα και με τις πρωτότυπες ιδεες του ανέβασε το Ελληνικό Ποδόσφαιρο δυο κλιπ πιο ψηλά για εκείνα τα χρόνια! Όλοι σήμερα μιλάνε με θαυμασμό για το σπουδαίο έργο που άφησε ως κληρονομιά στις ομάδες που εργάστηκε ο αείμνηστος Δραμινός προπονητής. Είναι αλήθεια  πως ο Αντώνης Γεωργιάδης που αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας της πόλης που γεννήθηκε την Δράμα, έγραψε την δική του ιστορία στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Μάλιστα ως ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι του Ολυμπιακού. Το 1954, το 1958 και το 1959! 
      Την καριέρα του ως προπονητής ο αείμνηστος Αντώνης Γεωργιάδης άρχισε στα 31 του! Ανέλαβε την Ελπίδα Δράμας στην οποία έμεινε από το 1961 μέχρι και το 1963! Αφού έγραψε μια σπουδαία πορεία σε πολλές ομάδες το 1984 ανέλαβε την ΑΕΚ! Και το 1985 πηγε για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό, στον οποίο ξαναπήγε το 1993. Στους ερυθρόλευκους ο Αντώνης Γεωργιάδης έκανε εντυπωσιακή πορεία και έγραψε την δική του ιστορία στον Ολυμπιακό. Πρέπει να σημειώσω πως υπήρξε και προπονητής της Εθνικής μας ομαδος, ενώ έκλεισε την καριέρα του το 1996 στον Πανηλειακό του Πύργου. Η καριέρα του σταμάτησε απότομα γιατί τραυματίστηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πηγαίνοντας για τον Πύργο.
     Ο Αντώνης Γεωργιάδης που με 586 αγώνες ως προπονητής σε πάγκους πολλών ομάδων, είναι ο Ελληνας τεχνικός με τις περισσότερες παρουσίες στην ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Γιώργος Κοντονής  


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου