Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
       Με την τέλεση Αγιασμού στο οικόπεδο, στο οποίο θα ανεγερθεί το ΙΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ αρχίζουν οι εργασίες.
       Είναι αλήθεια πως η ανέγερση αυτού του Κέντρου θα αποτελέσει και θα είναι ασφαλώς το κοσμιμα της περιοχής. Και οπως ο ιδιος ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ τόνισε «είναι απότιση φόρου τιμής, ευγνωμοσύνης και προοπτικής για τον προσφυγικό λαό μας»!
        Το έργο αυτό, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα, ειναι ενα απο τα μεγαλύτερα της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, στα εκατοντάδες που έχουν ολοκληρωθεί και ολοκληρώνονται.
         Και ειναι γεγονός πως η σημερινή ημέρα αποτελεί και ειναι ξεχωριστή για την Εκκλησία της περιοχές μας. Για την Προσφυγούπολη Επαρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας. Την Νέα Ιωνία η οποία εορτάζει σήμερα τα 97 έτη της απο την ίδρυση της. Ηταν τοτε Κυριακή 9 Δεκεμβρίου τιυ 1923. Έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τούρκων με τον διωγμό των Ελλήνων.
         Θα πρέπει να υπογραμμίσω οτι θα κατασκευαστεί στον χώρο εκτός απο όλα τα άλλα και ο ΙΝ πρός τιμή του Πολιουχου της Μητρόπολης του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επέτειος 97 ετών από την ίδρυση της πόλεως Ν. Ιωνίας και Αγιασμός για την έναρξη των εργασιών του Ιωνικού Κέντρου

 

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, ανήμερα τηςσυμπλήρωσης 97 ετών από την ιστορική ίδρυση της προσφυγικής πόλεως της Νέας Ιωνίας (Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 1923) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ τέλεσε τον Αγιασμό στο οικόπεδο του Ιωνικού Κέντρου με αφορμή την έναρξη των εργασιών του.

Ξεχωριστή ημέρα για την πόλη της Νέας Ιωνίας, ξεχωριστή ημέρα και για την Τοπική μας Εκκλησία, αφού η δημιουργία του μεγαλόπνοου αυτού έργου αποτελεί απότιση φόρου τιμής, ευγνωμοσύνης καιπροοπτικής τόσο για τον προσφυγικό λαό της Ιωνικής γης, της γης της Πισιδίας, των Ποντίων καιΚαππαδοκών, όσο και του ευρύτερου Μικρασιατικούπνεύματος.

Αξίζει ενδεικτικά να αναφερθεί ότι στον πολυχώροαυτό πρόκειται να κατασκευασθεί Ιερός Ναός προς τιμήν του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίου Γεώργιου του Νεαπολίτου, Κέντρο Πολιτισμού και Νεολαίας, Παιδικός Σταθμός, Εστία Φιλοξενίας, Αίθουσα Εκδηλώσεων καθώς και χώρος πρασίνου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως