ΑΡΗΣ ΠΑΟΚ, ΤΟ ΕΛ ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
       Ειναι ένας αγώνας διαφορετικός...
       Ενα παιχνίδι που και οι δυο για διαφορετικούς λόγους θέλουν να κερδίσουν!
       Είναι το τοπικό ντέρμπυ που παίρνει μια άλλη μορφή...
       Βέβαια το Ελ Κλάσικο της Θεσσαλονίκης διαφερει κατα πολύ το Ελ Κλάσικο της Αθήνας  και την Χώρας μεταξυ των «αιωνίων» Ολυμπιακού Παναθηναϊκού.
       Μα, ασφαλώς στα μεταξυ τους παιχνίδια υπερισχύει ο ΠΑΟΚ του Άρη
ΤΟ ΕΛ ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID-19!
     Βρισκόμαστε στην εποχή του covid-19 και σε καραντίνα, με τα τραγικά για τα Ελληνικά δεδομένα αποτελέσματα. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα και γενικά όλη η Χώρα εχει τεθεί σε συναγερμό. Και τίποτα δεν είναι οπως πρίν! Είμαστε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και άλλοτε τέτοια εποχή θα μιλάγαμε για τις γιορτινές ημέρες που ερχονται. Σήμερα;
      Όμως και παρολα αυτά η Θεσσαλονίκη που πλήρωσε πιο ακριβά τον κορονοϊό ετοιμάζεται απο σήμερα για ενα μεγάλο γεγονός της Πόλης. Για το ποδοσφαιρικό ντέρμπυ Άρη ΠΑΟΚ που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής στο Χαριλάου στο «Κλεάνθης Βικελιδης». Εδω λοιπόν δυο απο τις καλύτερες ομαδες της Σούπερ Λίγκας ο γηπεδούχος Άρης που είναι η φετινή έκπληξη (τρίτος στην βαθμολογία) υποδέχεται τον περσινό νταμπλούχο ΠΑΟΚ που παρά τις όποιες αλλαγές (αποχώρηση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών με μεταγραφή και προπονητή) είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι φετινοί διεκδικητές του τίτλου της Σούπερ Λίγκας.
      Το Ελ Κλάσικο της Θεσσαλονίκης, το τοπικό ντέρμπυ εχει μεγάλη ιστορία. Εχει ιστορικές βάσεις που ξεκινούν απο τα μέσα της δεκαετίας του 1920. Ο πρωτος αγώνας ΠΑΟΚ Άρη διεξήχθη στις 12 Ιουνίου του 1927. Το παιχνιδι αυτο κερδισε ο Δικέφαλος με 2-1. Την μεγαλύτερη νίκη με ευρύ σκορ μέχρι σήμερα εχει ο ΠΑΟΚ, ο οποιος στις 16 Φεβρουαρίου του 1975 συνέτριψε τον Άρη με 5-0! 
      Μέχρι τώρα οι επίσημοι μεταξυ τους αγώνες ειναι 207.
      Περισσότερες νίκες εχει ο ΠΑΟΚ, 73.
      Στα παιχνίδια της Α’ Εθνικής κατηγορίας και της Σούπερ Λίγκας ο ΠΑΟΚ εχει πετύχει 44 νίκες, έναντι 28 του Άρη. Ενω 39 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Αξίζει να υπογραμμίσω πως ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος εχει 31 νίκες. Ο Άρης 9. Και η ισοπαλία μεταξύ τους, ηρθε σε 15 παιχνίδια.
       Στο Ελ Κλάσικο της Θεσσαλονίκης λοιπόν σε ολα υπερτερεί ο ΠΑΟΚ.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου