ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
      Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που αρνείται πως οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Βέβαια στην εποχή που ζούμε μπορεί να συμβεί ακόμη και αυτό! Στο ποδόσφαιρο έχουμε εκείνους τους αρνητές που υποστηρίζουν πως οι αριθμοί δεν λένε απαραίτητα την αλήθεια! Όμως πως είναι δυνατόν να αμφισβητήσει κάποιος το αήττητο του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, ο οποίος εδώ και 49 παιχνίδια του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας παραμένει αήττητος; Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται ένα κλικ, ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά από τους ανταγωνιστές του! Και φυσικά αυτό είναι κάτι που οι ερυθρόλευκοι το «υπογράφουν» με την απόδοση τους από αγώνα σε αγώνα. Μάλιστα ύστερα από τις βαθμολογικές απώλειες του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, φαντάζει ως ο κυρίαρχος του παιχνιδιού! Βέβαια υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια (ένας ολόκληρος γύρος) κάπου 23 αγωνιστικές με τα παιχνίδια των πλέι-οφ! Μάλιστα και σύμφωνα με τους αριθμούς οι αγώνες που απομένουν είναι διπλάσιοι από αυτούς που ήδη έχουν γίνει εφέτος μέχρι τώρα! 
Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός τις επόμενες ημέρες έχει να διανύσει περίπου 1876 χιλιόμετρα! Έπαιξε ανήμερα των Θεοφανείων στην Τρίπολη, το Σάββατο αγωνίζεται στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και την ερχόμενη Τετάρτη (13 Ιανουαρίου 2021) στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ! Παρά το ότι υπάρχει μια συμφωνία (όχι γραπτή) μεταξύ των ΠΑΕ καμία ομάδα να μην υποχρεώνεται λόγω του COVID-19 να δίνει τρία συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός καλείται να παίξει μέσα σε μια εβδομάδα τρία δυνατά παιχνίδια μακρυά από το «Γεώργιος Καραισκάκης»! 

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Ο ΠΑΟΚ
      Ένα νέο ξεκίνημα καλείται να κάνει ο ΠΑΟΚ εάν θέλει να μην απομακρυνθεί περισσότερο από την διεκδίκηση του τίτλου. Έρχεται τώρα στις μεταγραφές νέο αίμα. Ήδη έχει επιστρέψει ο Ουάρντα από τον Βόλο. Έχει έρθει και ο Τσέχος στράικερ Κρμέντσικ, ο οποίος τόνισε πως «ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πρώτος και ήρθα να βοηθήσω για αυτό»! Αναφερόμενος στο γιατί ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Τσέχος διεθνής απάντησε. «Γνωρίζω αρκετά πράγματα για την νέα μου ομάδα που ήταν η πρώτη μου επιλογή»! Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει έρθει στη Θεσσαλονίκη για έξι μήνες από την Μπριζ και φυσικά υπάρχει ρήτρα αγοράς του το καλοκαίρι που φτάνει στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει να υπογραμμίσω πως ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας σπουδαίας μεταγραφής. Πρόκειται για τον Κροάτη Φίλιπ Κροβίνοβιτς ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στην Γουεστ Μπρομ και ανήκει στην Μπενφίκα. Πρέπει να πω πως ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ και αναμένεται τώρα να συμφωνήσει και η Μπενφίκα, με την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις. 



ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ
      Ύστερα από την ήττα με το βαρύ 3-0 από τον Ολυμπιακό που την βγάζει στην κυριολεξία εκτός διεκδίκησης του τίτλου, η ΑΕΚ προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της! Να ανασυνταχθεί. Και βεβαίως να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Η Ένωση έχει απόλυτη ανάγκη να βρει ξανά την αυτοπεποίθηση της και να ξαναγίνει δυνατή όπως ήταν πριν. Θέλουν σιγά σιγά να επαναφέρουν την ομάδα τους στο δρόμο των επιτυχιών «εκεί όπου της αξίζει...», όπως είπε ο προπονητής της ο Ισπανός Μανολο Χιμένεθ, που είπε ακόμη. «Ψηλά το κεφάλι. Δεν έχουμε περιθώρια να μείνουμε εδώ. Έχουμε πολλά και δύσκολα ματς μπροστά μας και πρέπει να εστιάσουμε εκεί»! Ένα είναι γεγονός πως η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Πρέπει λοιπόν να ανασυνταχθεί άμεσα. Χθές αν είναι δυνατόν!! Στον αέρα είναι πάντως οι ανανεώσεις των συμβολαίων των Λιβάγια και Ολιβέιρα. Έτσι όλα είναι πλέον ανοικτά! Για μεταγραφές ουδείς λόγος γίνεται μέχρι τώρα!

ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ Ο ΑΡΗΣ!
      Ήταν η δεύτερη ήττα του εκπληκτικού εφέτος Άρη! Ήταν εκείνη που τον άφησε αρκετά πίσω από τον Ολυμπιακό. Η πρώτη ήττα του ήρθε από τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με
2-1 και η δεύτερη από την ουραγό Λαμία σε ένα γήπεδο βούρκο στην Λαμία με 2-0! Πολλοί πιστεύουν πως «ο Άρης αυτό ήταν...ξεφούσκωσε»! Δεν είναι έτσι. Ο Άρης έχει δείξει ότι βαδίζει στο  δρόμο των επιτυχιών. Και δίκαια εφέτος έχει χαρακτηριστεί ως η ομάδα έκπληξη. Διαθέτει αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές ικανούς να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος ακόμη και τον τίτλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
     Είναι αλήθεια. Ο άλλοτε κραταιός Παναθηναϊκός εφέτος βρίσκεται κάτω του μετρίου! Υπάρχουν όμως αγώνες που δείχνει στην κυριολεξία τα...δόντια του. Και παιχνίδια που η πράσινη ομάδα σέρνεται στην κυριολεξία! Γεγονός είναι πως ο Παναθηναϊκός με παίκτες ηλικίας έως και 25 ετών (εκτός από κάποιους) προσπαθεί να φτιάξει μια ομάδα η οποία στο μέλλον θα είναι ικανή να ξαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην παλιά του δόξα. Πάνω σε αυτό εργάζεται ο προπονητής του Μπόλονι.  




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου