ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ!



       ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
       Απο εκείνο το πρωινό (21 Μαίου 2018) που εγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του καλού φίλου μου του μεγάλου καλλιτέχνη του διάσημου Χάρρυ Κλυνν και που σκόρπισε θλίψη οχι μόνο στους οικείους του, αλλα σε ό ολους τους Έλληνες, πέρασαν σήμερα τρία χρόνια! Τρια χρόνια χωρίς τα αστεία του. Χωρίς την παρλάτα του. Χωρίς το πείραγμα του. Πέρασαν τρια χρόνια. Ομως για ολους μας ζει. Με τις ταινίες του. Τις μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις του. Με τα τηλεοπτικά του δρώμενα. Με την πλούσια δισκογραφική του δουλειά. Με όλα αυτά 
που μεγάλωσε η δική μας γενιά και θα μεγαλώσουν και οι επόμενες. Ειναι μεγάλη, πολύ μεγάλη η πολιτιστική κληρονομιά που μας άφησε. Και ναι ο Χαρη Κλυνν, ο εκπληκτιος Βασίλης Τριανταφυλλιδης, οπως ηταν το πραγματικό του όνομα, μας άφησε σπουδαία και μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. 
        Εκτος απο την πλούσια καλλιτεχνική του δράση ο Χάρρυ Κλύνν υπήρξε λάτρης του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου. Μάλιστα το 1980 εγινε πρόεδρος στην ομαδα της καρδιάς του, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Επι δικών του ημερών ο Απόλλωνας απέκτησε γήπεδο και επανήλθε στην μεγάλη κατηγορία στην Α’ Εθνική κατηγορία υστερα απο 20 χρόνια. Να προσθέσω πως είχε εντυπωσιακές προτάσεις για το ποδόσφαιρο.
        Το 1988 υπήρξε σύγκρουση μεταξυ των ΠΑΕ και της πολιτείας, που προχώρησε σε αφαίρεση της διοργάνωσης απο την ΕΠΑΕ και την εδωσε στην ΕΠΟ. Τότε όλες οι ομάδες ομόφωνα πρότειναν για πρόεδρο τον Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος ανέλαβε την αναδιοργάνωση της ΕΠΑΕ. Μίλησε με την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Μάλιστα πρότεινε ελκυστικούς όρους που η πολιτεία δεν μπορούσε να αρνηθεί. Υστερα απο ολα αυτά το πρωτάθλημα ξαναγύρισε στην ΕΠΑΕ, στην οποία ο Χάρρυ Κλύνν εμεινε για τρια χρόνια πρόεδρος της.
         Αιωνία η μνήμη του.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου