ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ







Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
        «Επίθεση ιερέα με βιτριόλι κατα επτά Μητροπολιτών στην Μονή Πετράκη, επειδη τον καθαίρεσαν...»!  Έλεγε η είδηση που εγινε γνωστή αργά χθες το απόγευμα. Και συνέχιζε. «Σε σοβαρή κατάσταση οι επτά Μητροπολίτες, μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό και στο ΚΑΤ»!
         Και τίθεται το σοβαρό ερωτημα. «Τόσο εύκολα μπορεί κάποιος να μπεί στο περιβάλλοντα χώρο της Μονής Πετράκη και με οποιοδήποτε «όπλο» να φθασει στην αίθουσα οπου συνεδριάζει η ΔΙΣ, ή το Συνοδικό Δικαστήριο...»; Αν ναί, τοτε τα χειρότερα ερχονται Άγιοι Αρχιερείς! 
         Ενα άλλο πολύ πολύ σοβαρό ερωτημα είναι. «Δεν αντελήφθη κανεις τις προθέσεις του δράστη;» Και ακόμη, άκουσα δηλώσεις στην τηλεόραση του Μητροπολίτη Άρτας του Σεβασμιοτάτου κ. Καλλίνικου να λέει οτι «...νομίζαμε πως μας έριχνε αγιασμό»!! Ομως Άγιε Άρτας πως ειναι δυνατόν ένας παπάς, Αρχιμανδριτης δεν ξέρω, με ενα τόσο βεβαρυμένο ποινικό (εχει σχετικό φάκελο ο δράστης και το ξέρετε...) που καταλαβαίνει πως χάνει το δικαστήριο άρα και την δουλειά του, να θέλει να σας...ραντίσει με αγιασμό; Οχι Σεβασμιότατε άλλες προθέσεις ειχε και τις είδαμε... Απο την άλλη πλευρά  βγαίνει ο δικηγόρος του και λέει πως ο δράστης ειναι τρελός! Και στην Επαρχία οπου ηταν ιερέας γνώριζαν ολοι οτι εκτός  απο την... «πλούσια  δράση του σε...ανδραγαθήματα», ο εν λογω ειχε ζητήσει βοήθεια απο ειδικούς! Ειχε, ετσι έλεγε ταραγμένη προσωπικότητα! Κυκλοφορούσε με ρόπαλο (ειπαν οι κάτοικοι της περιοχής) έτοιμος να...πετσοκόψει τους πάντες!!
        «Δεν είναι λύσεις αυτές. Δεν βοηθούν κανέναν αυτά τα πράγματα. Τα καταδικάζουμε απερίφραστα»! Δήλωσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνας ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ, ο οποιος είναι μέλος του ΔΙΣ (Διαρκούς Ιεράς Συνόδου) που συνεδρίαζε σε διπλανή αίθουσα.
          Και φυσικά έχει δικιο ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ γιατί πραγματικά τετοιες ενέργειες «δεν βοηθούν κανέναν» και βέβαια προβληματίζουν τους πιστούς! Ψέματα;
         Το καλό είναι πως βοήθησε ο Θεός και δεν θρηνήσαμε θύματα!
         Πρέπει ομως κάποιες καταστάσεις που διατηρούνται απο τα παλιά να αλλάξουν! Ποιος μας βεβαιώνει πως την επόμενη φορά στην αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου κάποιος, ο κατηγορούμενος, δεν περάσει κατω απο το ράσο του Κάλάσνικοφ; 
         Μέτρα. Αυστηρά μέτρα λοιπόν για να μην θρηνήσουμε θύματα.
         Εγινα αντιληπτός Άγιοι Αρχιερείς.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου