ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ!





Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΖΩΗ, Η ΨΥΧΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ!

       Παρα τίς όποιες μεταλλάξεις του covid-19 (τώρα μας έχει επισκεφθεί η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ) βρισκόμαστε, βαδίζουμε ήδη πρός την επιστροφή στην κανονικότητα. Ετσι έφθασε η ώρα να δούμε και πάλι κόσμο στα γήπεδα. Να επανέλθει δηλαδή η ζωή (όπως αυτή που ζούμε και χαιρόμαστε βλέποντας τους αγώνες euro2020) στις μέχρι σήμερα ψυχρές, άψυχες και γεμάτες με... «εικονικούς» θεατές κερκίδες! Ο μεγάλος, ο πολύ μεγάλος στόχος των Ελληνικών ομάδων είναι να παίξουν να δωσουν τους Ευρωπαικούς αγώνες τους με θεατές! Αν όχι με 100% γεμάτα τα γήπεδα αλλά με όλα όσα ορίζουν τα πρωτόκολλα! Ετσι η αρμόδια επιτροπή ενδέχεται να συνεδριάσει αυτή την εβδομαδα, προκειμένου να βρεί τρόπους ωστε ο κόσμος να ξαναγυρίσει στα γήπεδα. Ήδη η Κυβέρνηση με ανακοινωση της έδωσε την συγκατάθεση της για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα απο τις 15 Ιουλίου. Και με την ευκαιρία να πούμε οτι εδω και κάποιες ημέρες γίνονται διεργασίες. Είναι αλήθεια στο φετινό Ελληνικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, το οποίο θα αρχίσει στίς 21 Αυγούστου, τα παιχνίδια θα διεξάγονται με κόσμο στα γήπεδα! Ήδη ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως «είσοδο στο Γεώργιος Καραισκάκης θα δικαιούνται όλοι όσοι ειναι πλήρως εμβολιασμένοι». Οι φίλαθλοι θα δείχνουν την ταυτότητα, το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δηλαδή το διαβατήριο που θα αποδεικνύει πως έχουν κανει και τις δυο δόσεις του εμβολίου και θα παίρνουν την κάρτα εισόδου ή την κάρτα διαρκείας. Είναι μια απόφαση του Ολυμπιακού,  που δείχνει πως λειτουργεί με τα πρότυπα των Ευρωπαϊκών μεγάλων Κλαμπ, η οποία και χαιρετίστηκε απο ολους! Προσωπικά πιστεύω πως το παράδειγμα του Ολυμπιακού, πρέπει και θα το ακολουθήσουν και οι άλλες μεγάλες Ελληνικές ομάδες! Θα πρέπει να υπογραμμίσω πως η UEFA πιέζει την αρμόδια επιτροπή να λάβει άμεσα απόφαση «με πρώτη χρονική στόχευση τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια των Ελληνικών ομάδων» που θα γίνουν στα τέλη του Ιουλίου. Με πίστη ότι όλα θα πάνε καλά «θα γίνει πιλοτική εφαρμογή του νέου πρωτοκόλλου» με κόσμο στα γήπεδα στα Ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Άρη. Να τονίσω πως η UEFA δεν έχει ουδεμία αντίρρηση εφόσον η κάθε κυβέρνηση δίνει το ok για φιλάθλους. Όμως «το μόνο που απαγορεύει είναι οι εκτός έδρας μετακινήσεις των φιλάθλων». Έτσι στους προκριματικούς αγώνες και στα παιχνίδια των πλει-οφ για την περίοδο 2021-2022 «δεν θα ισχύσει ο κανόνας του 5% για τους φιλοξενούμενους οπαδούς». Μάλιστα και όπως έγινε γνωστό «σε αγώνες που θα πραγματοποιηθούν σε ουδέτερα γήπεδα δεν θα επιτρέπεται η παρουσία οπαδών»! Ένα είναι σίγουρο. Ότι τις επόμενες ημέρες θα μάθουμε τι θα γίνει ακριβώς. Με ποιά κριτήρια θα γίνει η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Βέβαιο πάντως είναι πως «στα γήπεδα στα οποία θα υπάρχει αρκετός κόσμος η μάσκα θα είναι υποχρεωτική»! Και πιστεύω πως αυτό είναι και δίκαιο και σωστό.





             ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 

         Αργά το απόγευμα της Τρίτης η Κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ανακοίνωσε πως απο τις 15 Ιουλίου θα μπουν ξανά στα γήπεδα οι φίλαθλοι. «Με 85% χωρητικότητα και με εμβολιασμένους είναι το πρώτο πλάνο της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα» 

Η σχετική ανακοίνωση της Κυβέρνησης εχει ως εξής.

«Είσοδος στα γήπεδα

Τόσο τα ανοικτά όσο και τα κλειστά γήπεδα, πλέον, θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.

Πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου