Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ



      Η ΠΑΝΑΓΙΑ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ 
      ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 
     Τούτος ο Δεκαπενταύγουστος δεν είναι ιδιος με τους άλλους που έχουμε εορτάσει. Ο κορονοϊός έχει αλλάξει τα δυο τελευταία χρόνια τα δεδομένα για τα καλά. Ήρθε εφέτος και ο πύρινος εφιάλτης που έπεσε σαν το κερασάκι στην τούρτα και ανατράπηκαν τα πάντα. 
     Παρόλα αυτά και όπως πάντα οι ελπίδες για την σωτηρία μας ακουμπάνε στην Προστάτιδα του Έθνους, στην Παναγία Μητέρα Μας.
     Είναι γεγονός πως και τούτο το ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ όπως αποκαλούμε την Μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, η Παναγία Μητέρα Μας θα μας Βοηθήσει και θα ξεπεράσουμε όλους αυτούς τους κινδύνους.  
      Για εμάς τους Έλληνες ο Δεκαπενταύγουστος έχει-λαμβάνει πιο σωστά και Εθνικό χαρακτήρα. Γιατί στις 15 Αυγούστου του 1940 ανήμερα στην εορτή της Μεγαλόχαρης στην Τήνο η τότε φασιστική Ιταλία βύθισε υπούλα και άνανδρα το καταδρομικό ΕΛΛΗ που ήταν στο λιμάνι του νησιού για να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγιά. 
      Πρέπει να υπογραμμίσω ακόμη πως στις 23 Αυγούστου και μέσα σε κατανυκτική και συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ψάλλονται ύμνοι και εγκώμια μπροστά στον Επιτάφιο και την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Μητέρας Μας.
      Καλή Παναγιά
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου