ΓΑΒΡΙΗΛ: «ΚΑΘΗΚΟΝ ΙΕΡΟΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»      ΓΑΒΡΙΗΛ: «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ»
       Στην ομιλία-κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκιδόνας, αφού ευχαρίστησε την ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου για την παρουσία της «στην προσφυγούπολη Νέα Φιλαδέλφεια» και τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Αδωνη Γεωργιάδη, αναφέρθηκε στην θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Βουρλιώτισσας την οποία έφεραν από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας ύστερα από τους διωγμούς των Τούρκων, οι πρόσφυγες Έλληνες, τονίζοντας. «Σήμερα με την Πανδημία που μαστίζει τον τόπο μας αλλά και με τον πύρινο εφιάλτη που έκαψε τα δάση μας που είναι οι πνεύμονες γίναμε πιο φτωχοί! Πρέπει να κάνουμε κάτι και να διαφυλάξουμε τα δάση μας ώστε τα υπάρχουν για τα παιδιά μας. Καθήκον ιερό να διαφυλάττουμε και να προστατεύουμε το φυσικό περβάλλον»!
        Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Σεβασμιοτάτου κ. Γαβριήλ που έγινε σήμερα στον με Μεγαλοπρέπεια και Βυζαντινό τρόπο εορτασμό της Παναγίας Μητέρας Μας, εδώ στον ΙΝ της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Παναγίτσα στην Νέα Φιλαδέλφεια.
        Έτη πολλά Σεβασμιότατε.
        Χρόνια πολλά.
Γιώργος Κοντονής


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου