ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ: «ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΥΝΗ…»!ΛΥΠΑΜΑΙ = ΣΥΓΓΝΩΜΗ;
     Με την ανάρτηση αυτή στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.com ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Archbishop Elpidophoros of America μας λέει πως «Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη»…
      Προσωπικά δεν ξέρω από που βγαίνει πως «το ΛΥΠΑΜΑΙ, ερμηνεύεται, ότι είναι πιο σωστά ίσο με τη ΣΥΓΓΝΩΜΗ;»!
      Πιστεύω λοιπόν πως ο κ. Ελπιδοφόρος με την παρουσία του,  στην εκδήλωση-εγκαίνια που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν και που ήταν και ο ψευτοπρόεδρος του ψευδοκράτους των Τουρκοκύπριων,  έκανε ΠΕΝΑΛΤΥ! 
      Ένα πέναλτυ που στενοχώρησε τους Ομογενείς μας στην Αμερική και όχι μόνο, τους Έλληνες και τους Κύπριους.
       Σεβασμιότατε Ελπιδοφόρε καλημέρα σας. 
Γιώργος Κοντονής


Ως έλληνας της Κωνσταντινούπολης έχω βιώσει εγώ και η οικογένειά μου τις φοβερές συνέπειες του ξεριζωμού από τις πατρογονικές μας εστίες, όπως πλήθος συμπατριωτών μου, αλλά και των Ιμβρίων και των Τενεδίων, λόγω μιάς ακόμα έξαρσης του κυπριακού ζητήματος τη δεκαετία του 70. Έχω μεγαλώσει με αυτό τον πόνο, γι᾽ αυτό και καταλαβαίνω τον πόνο των κυπρίων αδελφών μας, όπως και τα αισθήματά τους και τις αντιδράσεις τους. Θεωρώ ότι είναι εκφράσεις πόνου ανθρώπων που έχασαν τα πάντα: περιουσίες, πατρίδες, όνειρα, οικογένεια, συγγενείς.

Θέλω, λοιπόν, να δηλώσω σε όλους ότι η παρουσία μου στην εκδήλωση της Δευτέρας, δε θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί αναγνώριση μιας συμφοράς, μιας προσφυγιάς, μιας κατοχής. Η παρουσία μου είχε πάντα τον ίδιο σταθερό προσανατολισμό: τον έντιμο και θαρραλέο διάλογο, για ένα μέλλον με ειρήνη και προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας. Είμαστε όλοι ενωμένοι στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, ο καθένας με τον τρόπο του και με το ρόλο του. Αλλά ενωμένοι, προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο.

Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο μου ποίμνιο. Προσεύχομαι να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στη μαρτυρική Κύπρο, όπως την προσδοκά ο Κυπριακός λαός, με βάση το διεθνές δίκαιο και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, και εργάζομαι για αυτό το σκοπό.

Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής βρίσκεται έναν αιώνα δίπλα στον απανταχού Ελληνισμό, υπερασπιζόμενη τις προσδοκίες του. Η ενότητά μας είναι η διακονία και το χρέος μου.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου