ΕΦΥΓΕ Η «ΑΘΗΝΑ»… ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΙΟ…ΑΚΡΑΙΟΣ «ΜΠΑΛΛΟΣ»!



   ΕΡΧΕΤΑΙ Ο «ΜΠΑΛΛΟΣ»!
    Από απόψε, το σκηνικό αλλάζει!
    Μετά την «Αθηνά» που δημιούργησε τεράστιο 
    πρόβλημα ιδιαίτερα πολύ στην Βόρεια Εύβοια 
    έρχεται ο… «Μπάλλος», που όπως λέει η ΕΜΥ
    θα είναι πιο σκληρός, πιο δυνατός, πιο ακραίος!!
«Ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη (14-10-2021) και από τα δυτικά-νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Την Παρασκευή (15-10-2021) κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (16-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2. Τους θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 Μποφόρ. Στη βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης (14-10-2021) θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με την ίδια ένταση, ενώ την Παρασκευή (15-10-2021) οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά τα 9 Μποφόρ.

3. Την ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου».

Η νέα κακοκαιρία ονομάζεται «Ballos» και βρίσκεται δεύτερη στην λίστα που έχουν δημοσιεύσει από κοινού η ΕΜΥ με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου και του Ισραήλ.

Το νέο καιρικό σύστημα με το όνομα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα κυρίως από το μεσημέρι της Πέμπτης και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά  τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των  φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα

επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία  και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Στους χάρτες παρουσιάζονται τα ύψη βροχόπτωσης 24ωρου στον πρώτο χάρτη και στον δεύτερο υπάρχει η χρωματική απεικόνιση του δείκτη Extreme Forecast Index όπου αποτυπώνεται πολύ καθαρά η δυναμική του συστήματος κακοκαιρίας

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου