ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ



     ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΓΑΒΡΙΗΛ
     Σήμερα του Αγίου Μηνά πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός που είναι αφιερωμένος στην μνήμη του εδώ στην περιοχή μας (περιοχή Απομάχων) στην Νέα Φιλαδέλφεια. Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφεέας Ηρακλείου και Χαλκηδόνας, ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ με τον οποίο αμέσως μετά το «Δι’ευχών» είχα μια ολιγόλεπτη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. 
      Είναι άλλωστε γνωστές οι συγχρονες θέσεις του Σεβασμιοτάτου για την Εκκλησία. Για την νεολαία, η οποία σήμερα ήταν παρούσα τηρώντας το πρωτόκολλο για την πανδημία covid-19, όπως και όλο το εκκλησίασμα. Θέσεις που έχουν κάνει τον λαό όχι μόνο της Επαρχίας του, αλλά ολόκληρης της Ελλαδος να λατρεύουν τον κ. Γαβριήλ.
      Έτσι είχα την χαρά να μιλήσουμε για όλα αυτά με τον Σεβασμιοτατο (μας βλέπετε και στην φωτογραφία στο Ιερό του Αγίου Μηνά) και φυσικά να νιώσω για άλλη μια φορά την απέραντη αγάπη του στο πρόσωπο μου, αγάπη που είναι αμοιβαία.
      Έτη πολλά Σεβασμιότατε.
      Στη Θεία Λειτουργία μετείχαν ο Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης μας ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης και ιερείς της περιοχής.
      Χρόνια πολλά.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου