ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Ο κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Α Ξ Ι Ο Σ
      Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας, ο
      Πατριάρχης του Γένους μας, ο 
      Παναγιότατος κ. Βαρθολομαίος από
      την πρώτη στιγμή της εισβολής του
      κατά τα άλλα «ορθόδοξου» Πούτιν 
      στέκεται δίπλα στον λαό της Ουκρανίας.
      Διαβάστε τώρα την δήλωση του 
      Πατριάρχη μας όπως τη δημοσίευσε ο 
      εκπρόσωπος Ενημέρωσης του Πατριαρχείου 
      ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΜ 
      Νέας Ιωνίας Φιλαδελφειας Ηρακλείου και 
      Χαλκηδόνας ο Πανοσιολογιότατος 
      Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ηλιάκης.
      Διαβάστε ακόμη το άρθρο μου για τον 
      δήθεν με τους μεγαλόσταυρους Που( )τιν 
      Και για το ερωτηματικό μου.
      Που βρίσκεται και ποιος είναι άραγε ο 
      ρόλος του Πατριάρχη Μόσχας; 
      Γιώργος Κοντονής



Γράφει ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης 
Δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου για τον πόλεμο στην Ουκρανία ( 27 Φεβρουαρίου 2022 ) Ακόμα και στις πιο δυσμενείς συνθήκες, όπως σήμερα, όπου η παγκόσμια κοινότητα ακολουθεί με τρόμο τη Ρωσία, πέρα από κάθε έννοια δικαίου και ηθικής, στρατιωτική επίθεση και απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία, ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, ή ίσως ακόμα περισσότερο τώρα ως η πιο σφοδρή σύγκρουση από τότε του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εκτυλίσσεται στην Ευρώπη, στη γειτονιά μας, κατευθύνουμε τις προσευχές μας στον Κύριο Ιησού, τον Ηγεμόνα της ειρήνης, ζητώντας Του με ένθερμη ψυχή ότι «θα δώσει δύναμη στο λαό Του» και «ευλογήσει τον λαό Του με ειρήνη» (βλ Ψαλμός 27:11). Η Αγία Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία ψάλλει αδιάλειπτα τον αγγελικό ύμνο ανά τους αιώνες: «ειρήνη στη γη και καλή θέληση στους ανθρώπους. ” Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες, μια τραγική ανθρωπιστική καταστροφή εκτυλίσσεται στην Ουκρανία. Ένας πόλεμος, που όπως κάθε πόλεμος, είναι μια κατάσταση αποτρόπαιη και κατακριτέα. Είναι η κυριαρχία του ανορθολογισμού πάνω στη λογική, το μίσος πάνω στην αγάπη, το σκοτάδι πάνω στο φως, ο θάνατος πάνω στη ζωή.
Και πάλι, από αυτή τη θέση, απευθύνουμε άλλη μια έκκληση για να τελειώσει ο πόλεμος τώρα! Να σταματήσει αμέσως κάθε πράξη βίας, οτιδήποτε σκορπά πόνο και θάνατο. Ας επικρατήσει ο λόγος, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η συμφιλίωση και η αλληλεγγύη, το φως του Αναστημένου Χριστού, το δώρο της ζωής. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον αδελφό μας, τον Πρωταγωνιστή της Εκκλησίας της Ουκρανίας, τον Μητροπολίτη Επιφάνιο του Κυέβου, και την αμέριστη υποστήριξή μας σε όλο τον σοβαρά πάσχοντα ουκρανικό λαό, ο οποίος έχει βαθιά πίστη στον Θεό και επέλεξε να ve ελεύθερα και να καθορίζουν τις δικές τους ζωές, όπως αξίζει σε κάθε έθνος. Αν και, δυστυχώς, κάποιοι έφτασαν, αυτές τις μέρες, στο σημείο να αμφισβητήσουν ακόμη και την ιστορική και εθνική τους ύπαρξη.
Οι σκέψεις μας είναι συνεχώς με τους τραυματίες και τις οικογένειες των αθώων θυμάτων, ανεξάρτητα από την εθνοτική τους ταυτότητα, και προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών τους στον Κύριο της Ζωής και του Θανάτου. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Κύριος θα ακούσει τις προσευχές μας και δεν θα εγκαταλείψει τα αγαπημένα του παιδιά στην Ουκρανία.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου