ΜΙΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΑΤΡΟΣ!



ΣΟΦΙΑ ΠΟΥΡΙΚΗ: «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΡΘΙΟ»!
           Μια απο τις εκπληκτικές ιατρούς, που έχουν στην 
           κυριολεξία ερωτευθεί την επιστήμη τους, είναι χωρίς 
           αμφιβολία η Σοφία Πουρίκη.
           Είναι σπουδαία ιατρός.
           Χαμογελαστή.
           Και πάνω από όλα είναι ανθρώπινη, κάτι που λείπει στην 
           εποχή μας.
           Διαβάστε τωρα το άρθρο της για το ΕΣΥ.
   «Στο τέλος του τούνελ… Εκεί όπου το φως αρχίζει να λάμπει λιγότερο διστακτικά. Ποιος θα το φανταζόταν, όταν πριν από σχεδόν δυο χρόνια ξεκινούσαμε αυτό το ταξίδι στο άγνωστο. Μια περιπέτεια χωρίς συγκεκριμένο σενάριο, με έναν αόρατο εχθρό, αντίστοιχο εκείνων που είχε κληθεί να διαχειριστεί η ανθρωπότητα πριν από πολλές δεκαετίες.
     Και όμως, οι γενιές μας το έζησαν και αυτό. Από την οικονομική κρίση, στην πανδημία του κορονοϊού. Να μην προλαβαίνουμε να σηκώσουμε κεφάλι, να μην προλαβαίνουμε να ξαναπιάσουμε το νήμα με τα όνειρα και τις προσδοκίες μας.
     Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στάθηκε όρθιο. Σταθήκαμε όρθιοι. Το ΕΣΥ άντεξε. Αντέξαμε. Παρά τις παθογένειες, τις ελλείψεις, τις δυσλειτουργίες, όσα μας κόβουν τα φτερά, δεν είναι όμως αρκετά για να κάμψουν το πείσμα μας. Να σώσουμε ζωές. Να είμαστε εκεί, ως η τελευταία ελπίδα ενός ασθενούς. Χωρίς το σύστημα να διευκολύνει τη δουλειά μας, αλλά μάλλον να τη δυσκολεύει.
      Οι συνθήκες άνισες. Το ξέρουμε και το περιμένουμε. Από το 2010 και μετά, το ΕΣΥ λαβώθηκε, με περικοπές στο ανθρώπινο δυναμικό, ελλείψεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, και υποχρηματοδότηση. Το ζούμε. Αλλά μπορούμε να το αλλάξουμε. Πρέπει να το αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε.
      Εμείς θα το αλλάξουμε. Με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες, με πείσμα και την αυτοπεποίθηση να δρομολογήσουν τις αλλαγές που έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο απαθείς, σιωπηλοί, συμβιβασμένοι με το τέλμα. Δεν μπορούμε να είμαστε απόντες από τις δικές μας μάχες.
Δρ Πουρίκη Σοφία
Επιμελήτρια ΜΕΘ Covid Νοσοκομείο «Σωτηρία»
Υποψήφια στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ με τον συνδυασμό ΔΗΝΚΙ»

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου