ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ



     ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ 01
      Με πανηγυρικό Βυζαντινό τρόπο εορτάστηκε σήμερα η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι.         
      Εδώ στον ιστορικό ΙΝ του Αγίου Γεωργίου έγινε Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επικεφαλής της Ιεράς Συνόδου.
      Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αργότερα παρακάθισε σε γεύμα που του παρέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας ο Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συζήτησαν για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.



ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ 02
      Στο τέλος της πανηγυρικής και με Βυζαντινό τρόπο Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας που τέλεσε ο Παναγιότατος Οικογμεμικοπς Πατριάρχης ο κ. Βαρθολομαίος στον ιστορικό ΙΝ του Αγίου Γεωργίου και μετά την επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες Ορθόδοξους, έγινε τελέστηκε η περιφορά των Εικόνων. Την ιερά πομπή συνόδευσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανέγνωσε το «Πάτερ Ημών». Αργότερα ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε γεύμα συνεργασίας που παρέθεσε προς τιμή του ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου