ΜΟΝΟ Ο ΚΑΚΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!



ALPHAFREEPRESS.GR / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / SUPER LEAGUE: ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Super League: Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γιώργος Ζαχάρης |
09.03.2022 | 09:29

Super League: Ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη, ο οποίος στο «Κλεάνθης Βικελλίδης» με νίκη 2-1 τον σταμάτησε!

«Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια…», υποστηρίζει με το δίκιο του ο λαός μας. Όμως τις περισσότερες φορές δεν την λένε ή περιορίζονται και λένε την μισή αλήθεια! Κάτι που συμβαίνει ιδιαίτερα πολύ στο ποδόσφαιρο, όπου η εικόνα, πολλές φορές, οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα! Σήμερα κάνοντας τον απολογισμό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας βλέπουμε πως οι αριθμοί οδηγούν σε διαφορετικά… μονοπάτια, που δεν αποτελούν και αποδεικτικά στοιχεία!

Γιώργος Κοντονής
γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Ο Ολυμπιακός που και εφέτος έκοψε πρώτος και με μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και με ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση από την τρίτη ΑΕΚ, ήταν αήττητος μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη, ο οποίος στο «Κλεάνθης Βικελλίδης» με νίκη 2-1 τον σταμάτησε! Έτσι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει ένα νέο ρεκόρ της καλύτερης και αήττητης ομάδας! Οι ερυθρόλευκοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που με 65 βαθμούς έκοψαν πρώτοι το νήμα, πέτυχαν 20 νίκες. Έφεραν 5 ισοπαλίες. Και ηττήθηκαν μόνο μια φορά! Ύστερα από όλα αυτά, ο Ολυμπιακός ξεκινά τους αγώνες των πλέι οφ με το μεγάλο πλεονέκτημα των 12 βαθμών που τον χωρίζουν από τον ΠΑΟΚ και των 19 από την ΑΕΚ! Μοναδικός αντίπαλος του Ολυμπιακού ο κακός του εαυτός!

Η συγκομιδή των υπολοίπων
Ο ΠΑΟΚ, που όλοι πίστεψαν πως θα ήταν το αντίπαλο δέος των Πειραιωτών, γρήγορα βρέθηκε πολύ πίσω από τους ερυθρόλευκους χάνοντας σίγουρους βαθμούς, με αποτέλεσμα η μεταξύ απόσταση να φθάσει τους 12! Ο ΠΑΟΚ που κατέκτησε την δεύτερη θέση με 53 βαθμούς έχει σημειώσει 16 νίκες. Ήρθε σε 5 παιχνίδια ισόπαλος. Ενώ έχασε σε άλλα 5 ματς! Στα πλέι οφ ο δικέφαλος της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει τους αγώνες με 7 βαθμούς περισσότερους από την Ένωση!
Η ΑΕΚ με τις απανωτές αλλαγές προπονητή έμεινε πίσω. Έχασε ανέλπιστα πόντους και βρέθηκε γρήγορα πολύ πίσω από τους δυο μεγάλους του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Πήρε τελικά την τρίτη θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς ένα μόλις πόντο πάνω από τον Άρη. Η ΑΕΚ πέτυχε 14 νίκες. Έφερε 4 ισοπαλίες. Και έχασε σε 8 παιχνίδια.
Μετά την σπουδαία νίκη του 2-1 επι του Ολυμπιακού και μάλιστα με ανατροπή, ο Άρης που είχε κέρδισε την επιστροφή των 6 βαθμών στο CAS ανέβηκε στην τέταρτη θέση, ένα μόλις βαθμό πίσω από την ΑΕΚ και θα διεκδικήσει στα πλέι οφ μια θέση στην Ευρώπη. Ο Άρης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σημείωσε 13 νίκες. Είχε 6 ισοπαλίες. Ενώ ηττήθηκε 7 φορές!
Ύστερα από περιπέτεια πολλών ετών ο Παναθηναϊκός, που πήρε την πέμπτη θέση με συγκομιδή 42 βαθμούς, θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρώπη! Οι πράσινοι σημείωσαν 13 νίκες. Ήρθαν τρεις φορές ισόπαλοι. Και έχασαν σε 10 παιχνίδια!
Την έκτη θέση που μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης κράταγε ο ΟΦΗ κατέλαβε τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος δικαιώθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και του επιστράφηκαν οι βαθμοί. Έτσι ο ΠΑΣ Γιάννινα με 11 νίκες, 7 ισοπαλίες και 8 ήττες, ανεβαίνει στους 40 βαθμούς και θα πάρει μέρος στα πλέι οφ. Αντίθετα ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί στα πλέι αουτ…

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου