ΑΠΟΨΕ Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ!



      ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ
      Σήμερα η Εκκλησία μας θυμίζει επαναφέρει πιο σωστά στην μνημη μας την γυναίκα εκείνη, η οποία άλειψε τα πόδια του Χριστού με μύρο και η πράξη της αυτή σημαίνει την επερχόμενη ταφή Του.
       Ακόμη με τα κατανυκτικά τροπάρια μας θυμίζει ότι την ημέρα αυτή ο Ιουδας συμφώνησε να προδώσει τον Διδάσκαλο του «αντί τριάκοντα αργύριων»!
       Αλλά ποιός ήταν στα αλήθεια ο Ιούδας; 
       Ποιος ο ρόλος του;
       Γιατί το έκανε; 
       Σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, όταν οι αρχιερείς των Ιουδαίων επιδίωξαν να συλλάβουν και να θανατώσουν τον Ιησού Χριστό, απευθύνθηκαν στον πιο ευάλωτο από τους μαθητές του, ο οποίος αντί του ποσού των τριάντα αργυρίων ανέλαβε να τους υποδείξει τον Ιησού.
       Τέθηκε επικεφαλής ένοπλης δύναμης του συνεδρίου των Εβραίων και μετέβη στον κήπο της Γεθσημανής, στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών. Σύμφωνα με την περιγραφή στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού με αντίτιμο “τριάντα αργύρια” υποδεικνύοντάς τον με ένα φιλί στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος έπειτα παρέδωσε τον Ιησού στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου. Τα νομίσματα αυτά πιθανότατα ήταν τυριανά σεκέλ.
        Περισσότερα για τον ρόλο του ο Ιούδα και την οραξη του σα επόμενο σχόλιο μου.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου