ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ, ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ



     ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
      Όταν επισκέφτηκα, τις προάλλες, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο της ΙΜ Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και αδελφικό φιλο μου κ. Γαβριήλ, συνάντησα πριν στο γραφείο του τον πνευματικό μας και καλό μου φίλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Πανοσιολογιοτατο Αρχιμανδρίτη, τον π. Τιμόθεο Ηλιάκη.
       Είναι αλήθεια κάθε συνάντηση με τον π. Τιμόθεο είναι πηγή μάθησης! Θυμηθήκαμε μαζί τα πάντα. Συζητήσαμε για την πολιτική σκηνή του τότε και του σήμερα. Για την εκκλησία και για τον εκσυγχρονισμό που με επιτυχία επιχειρείται ιδιαίτερα πολύ από τον Σεβασμιοτατο τον κ. Γαβριήλ. Και για τα καλλιτεχνικά. Μάλιστα βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα μια πρόταση που ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης έκανε στον Δήμαρχο Αθηναίων τον Κώστα Μπακογιάννη. Εκεί στο Μεταξουργείο σε κάποια από τις ανώνυμες πλατείες, να δοθεί το όνομα της αείμνηστης Βίκης Μοσχολιού.
        Πιστεύω πως ο κ. Μπακογιάννης πρέπει να το δει με αγάπη. Να το προτείνει και να το περάσει στο δημοτικό συμβούλιο. Και φυσικά η καλή ιδέα του π. Τιμόθεου να γίνει πράξη.
        Μπράβο π. Τιμόθεος Ηλιάκης
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου