ΚΥΡΙΑΚΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΞΑΝΑΜΙΛΑΩ! ΚΟΨΕ!!


Απόψεις

Ερντογάν: «Κόψε Κυριάκο, δεν σου ξαναμιλάω…»

  • Προβολή μεγαλύτερης εικόνας
06/06/2022 23:09|ΑπόψειςΓιώργος Κοντονής

«Εάν στον Τούρκο δείξεις τα πισινά σου, θα σε κυνηγάει πάντοτε! Εάν όμως του δείξεις τα μπροστινά σου, θα το βάλει στα πόδια…» λέει ο φιλόσοφος λαός μας. Και όπως φαίνεται από τα τελευταία γεγονότα, έχει απόλυτα δίκιο. Ο Ερντογάν,μετά το επιτυχημένο ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμερική και τη σπουδαία ομιλία του στο Κογκρέσο,έγινε…Τούρκος! Απειλεί μάλιστα τους πάντες και τα πάντα! Κάνει και ενεργεί όπως το μικρό παιδί, που δεν το παίζουν τα άλλα! «Κόψε Κυριάκο, δεν σου ξαναμιλάω…» είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό και συνέχισε με ύφος ενός…πληγωμένου μικρού αγοριού. «Δεν σε έχω φίλο πια!», «Τώρα θα δεις τι θα σου κάνω…» συμπλήρωσε ενώ το μάτι του… γυάλιζε.

Είναι γεγονός ότι η Τουρκία επιδιώκει την «αναθεώρηση των συνόρων». Κάτι που αφήνει να εννοηθεί με κάθε τρόπο και μέσο. Θέλει την αλλαγή των συνόρων! Είναι ξεκάθαρο. Για όλα αυτά και για πολλά άλλα που περιλαμβάνονται στην τουρκική προκλητικότητα ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ηγέτες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Είμαστε μια χώρα η οποία έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και φυσικά έχουμε επενδύσει ακόμα περισσότερο στην αποτρεπτική μας δυνατότητα, ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν ν’ αμφισβητήσει την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δυστυχώς, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις γύρισαν στο 2020. Τότε που οι απειλές από την Τουρκία ήταν σε «ημερήσια διάταξη». Θα είμαστε στο… ίδιο έργο θεατές. Θα δούμε το «Ορούτς Ρέις», το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, να βγαίνει στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Θα έχουμε επανεκκίνηση των τουρκικών γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ τον Ιούλιο. Και αυτό είναι κάτι που θα επιβαρύνει το κλίμα ακόμη περισσότερο. Να υπογραμμίσω πως η Άγκυρα προμηθεύτηκε πριν από μερικούς μήνες, τον περασμένο Νοέμβριο, και τέταρτο γεωτρύπανο, το οποίο εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο να «δραστηριοποιηθεί» τον μεθεπόμενο μήνα! Παίζει και ένα άλλο σενάριο που είναι μεν ακραίο, αλλά από τους Τούρκους όλα μπορείς να τα περιμένεις. Υπάρχει το ενδεχόμενο αποστολής τουρκικού ερευνητικού σκάφους νοτίως της Κρήτης! Φαίνεται πως αυτό αποτελεί και είναι μια ενδεχόμενη προσπάθεια της Άγκυρας να παρεμποδίσει την ελληνική άσκηση στα Δωδεκάνησα!

Αλλά εκείνο που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι η Τουρκία διαμαρτύρεται παντού λέγοντας πως «η Ελλάδα ετοιμάζεται να πλήξει την Τουρκία με κάθε μέσο…». Κοιτάξτε ποια μιλάει! Εκείνη που όλα τα χρόνια, αλλά ιδιαίτερα τώρα, όχι μόνο μας απειλεί και παραβιάζει απαράδεκτα όλους τους κανόνες καλής γειτνίασης, αλλά θέλει να αλλάξει και τα σύνορα! Βέβαια όλα αυτά ο Ερντογάν τα κάνει, για να καλύψει τον μεγάλο πληθωρισμό που μαστίζει την Τουρκία. Και που όπως λένε οι Τούρκοι δημοσιογράφοι «έχει χαθεί η μπάλα»! Φανταστείτε πως όλα τα σούπερ-μάρκετ χρησιμοποιούν αντικλεπτικά σε προϊόντα (γάλα, τυρί και γιαούρτι)! «Δεν αντέχουμε άλλο! Είναι όλα πανάκριβα…» φωνάζουν και διαμαρτύρονται με το δίκιο τους οι Τούρκοι πολίτες.

Να θυμίσω πως ο μισθός ενός Τούρκου εργαζομένου είναι 4.100 λίρες. Δηλαδή κάπου 210 με 220 ευρώ τον μήνα! Πώς λοιπόν να τα βγάλει πέρα, όταν για ένα κιλό τυρί πληρώνει 100 λίρες; Για όλα αυτά ο Ερντογάν σφυρίζει αδιάφορα! Και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι απειλές κατά της Ελλάδος. Σύνελθε, γείτονα…

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου