ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ!

ΜΠΡΑΒΟ
     Αυτό σημαίνει να ξέρεις πότε πρέπει να πεις 
     ΑΝΤΙΟ από μια συνεργασία.
     Και αυτό έκανε με απόλυτο σεβασμό στους 
     δημότες που το ψήφισαν ο δημοτικός    
     συμβουλος Ηρακλείου Αττικής ο Μανώλης 
     Κουτσογιαννάκης ο οποίος χρημάτισε και 
     μάλιστα με επιτυχία Αντιδήμαρχος και πρόεδρος 
     του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ94FM.
     Στο Ραδιόφωνο θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει 
     θαύματα εάν οι διάφοροι εσωτερικοί  
   “παράγοντες” δεν ήταν τόσο άσχετοι. Βέβαια 
     το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης έχει ο φίλος 
     μου ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος!
     Προσωπικά, για τον χειρισμό, αξίζουν να στείλω  
     πολλά πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στον 
     Μανώλη Κουτσογιαννάκη, τον καλό μου φίλο.
     Και είμαι σίγουρος πως με ότι κι’αν ασχοληθεί    
     σε όποιο τομέα και αν το Κόμμα της ΝΔ τον 
     χρησιμοποιήσει ο Μανωλης Κουτσογιαννάκης 
     θα διαπρέψει και θα γράψει ιστορία. 
     Γιώργος Κοντονής



Γράφει ο Μανώλης Κουτσογιαννάκης 
Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη για εμένα εχθές συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας , ζωντανά παρουσία όλου του σώματος ανακοίνωσα την παραίτησή μου από Δημοτικός Σύμβουλος παραδίδοντας την έδρα μου. 
Ακολουθεί η ανακοίνωσή μου όπως τα ειπα στο χθεσινό ΔΣ:
“Σήμερα είναι μια φορτισμένη και συγκινησιακή στιγμή για εμένα, καθώς ύστερα από μια πορεία 9 ετών στα δημοτικά έδρανα της πόλης, αποφάσισα η σημερινή ημέρα να είναι η τελευταία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος, συνδυάζοντάς την με την ψήφιση ενός σημαντικού θέματος που ταλανίζει την πόλη μας τα τελευταία 40 χρόνια , αυτό του κτήματος ΦΙΞ.
Όπως καταλάβατε για να μπω κατευθείαν στο θέμα, υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου, δίνοντας τη θέση μου στον επόμενο κατά σειρά αναπληρωματικό δημοτικό σύμβουλο που είχε εκλεγεί στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 με την παράταξη Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη.
Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση καθώς αυτά τα 9 χρόνια “τα δημοτικά” τα αγάπησα όσο τίποτα, αφού το ενδιαφέρον για την πόλη που ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ, ΜΕΓΑΛΩΣΑ, ΖΩ και ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ και ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ είναι και θα είναι για πάντα βαθιά ριζωμένο μέσα στην καρδιά μου!
Λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων αυτή την περιόδο, αλλά και το επόμενο διάστημα, όπου θα είναι συχνή και η παρουσία μου στο εξωτερικό, αλλά και η ενασχόλησή μου σε πιο κεντρικό επίπεδο (πρόσφατα μάλιστα εκλέχθηκα στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ), καθιστά αμφίβολο το κατά πόσο θα μπορώ από εδώ και στο εξής να είμαι συνεπής με τις δημοτικές μου υποχρεώσεις, κάτι το οποίο μέχρι και σήμερα συνέβαινε ανελλιπώς! Ζήτημα ,όπου και αν κλήθηκα να συμμετέχω όλα αυτά τα 9 χρόνια,(Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικές Επιτροπές, Επιτροπές Ποιότητας Ζωής, Σχολικές Επιτροπές, Επιτροπές ΔΣ Ραδιοφωνίας ως Πρόεδρος), οι απουσίες μου μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού (και ούτε που τις θυμάμαι κιόλας ποτέ και αν έγιναν και αυτές)! Επειδή λοιπόν αυτή μου η ΣΥΝΕΠΕΙΑ, δεν ξέρω πλέον το κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει να ισχύει, με πλήρη ενσυναίσθηση οδηγούμαι σε αυτή την απόφαση έχοντας ΕΥΘΥΝΗ απέναντι σε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου.
Μπήκα το 2014 ως ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος ηλιακά για εκείνη τη δημοτική περίοδο μεταξύ όλων των παρατάξεων όντας στα 29 μου…και βγαίνω σήμερα διανύοντας τα 38 μου, πάλι ως ο νεότερος μεταξύ των 33 εκπροσώπων στο ΔΣ της πόλης μας! Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που επικρατεί στα περισσότερα ΔΣ των δήμων ανά την Ελλάδα και είναι κάτι που κατ’ εμέ πρέπει να αλλάξει και όλο και περισσότεροι νέοι να ασχολούνται και να συμμετέχουν στα “δημοτικά πράγματα”.
Ευχαριστώ από καρδιάς το Δήμαρχο για τη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να συμμετέχω στη διοίκηση του Δήμου από αρκετές θέσεις ευθύνης (Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος). Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους και Αντιδημάρχους που πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί. Κάποιοι πάλι δυστυχώς δε βρίσκονται εδώ μαζί μας σήμερα καθώς η μοίρα τους επιφύλασσε άλλα σχέδια. Ευχαριστώ εννοείται και όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους του ΔΣ ,όπου μέσα από τις συνεδριάσεις μας, οι συζητήσεις μας ήταν εποικοδομητικές ,ακόμα και αν αρκετές φορές επειδή οι απόψεις μας ήταν διαφορετικές ίσως και με κάποιους ανταλλάξαμε και κάποιες κουβέντες, αλλά να ξέρετε ότι αυτό έγινε στα πλαίσια της “πολιτικής” και σε καμία περίπτωση επί προσωπικού, καθώς όλοι μένουμε στο ίδιο “χωριό” και πάνω από όλα πρέπει να βάζουμε το κοινό καλό!
Επίσης ευχαριστώ και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες-υπαλλήλους που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί.
Δε θα μπορούσα τέλος να μην ευχαριστήσω την οικογένειά μου και προπαντός τη γυναίκα μου που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια με την υπομονή και την αγάπη τους!
Σαφώς και ένα τεράστιο ευχαριστώ από καρδιάς και σε όλους τους Δημότες που με ακολουθείτε και με στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια!
Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή…Η αγάπη μου για το Ηράκλειο είμαι σίγουρος ότι δε θα τελειώσει ποτέ και η φλόγα πάντα θα καίει μέσα μου και εύχομαι - ίσως - μακάρι - γιατί όχι να τα ξαναπούμε στο μέλλον αν οι προσωπικές μου συνθήκες σε κάποια άλλη χρονική περίοδο το επιτρέψουν”!
Με  σεβασμό και εκτίμηση, 
Μανώλης Κουτσογιαννάκης

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου