ΣΟΦΙΑ ΠΟΥΡΙΚΗ Η DR ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΕΘ COVID-19



     DR ΚΥΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΟΥΡΙΚΗ
      Με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και με μεγάλη αγάπη υποδέχθηκα σήμερα στο στέκι μου στο ιστορικό Ζαχαροπλαστείο “Τίλλας”, εδώ στην Νέα Φιλαδέλφεια την καλή μου φίλη την Dr Σοφία Πουρίκη, για τον πρωινό καφε.
      Με την ιατρό Πνευμονολόγο Εντατικολόγο ΜΕΘ covid-19 στο «Σωτηρία» την Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών Σοφια Πουρίκη είπαμε πολλά. Αναφερθήκαμε ιδιαίτερα στην πανδημία και την “όμικρον 4 - όμικρον 5” η οποία σε χρόνο μηδέν εξαπλώνεται, με αποτέλεσμα εάν δεν προσέξουμε να φθάσουμε και ενδεχομένως να ξεπεράσουμε τις 30 χιλιάδες κρούσματα! Ένας μεγάλος αριθμός την ώρα μάλιστα που βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή ραστώνη.
       Αναφερθήκαμε ακόμη και στο εμβόλιο που από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα το κάνουμε όλοι. Ένα εμβόλιο που όπως είπε η πάντα χαμογελαστή Κερκυραία επιστήμονας θα είναι «δυο σε ένα»! Δηλαδή εκτός από αυτό της καταπολέμησης της covid-19, θα περιλαμβάνει και αυτό της γρίπης! 
        Προσωπικά ευχαρίστησα την κ. Πουρίκη, η οποία από την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο οπως και άλλοι επιστήμονες, μας ενημερώνει για την κατάσταση, για την πορεία του κορονοϊού και όχι μόνο, λέγοντας το τι πρέπει να προσέχουμε!
         Και λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για ένα άλλο πρωινό προκειμένου να συνεχίσουμε την όμορφη κουβέντα μας. Α, την μάσκα πρέπει να την φοράμε όταν βρισκόμαστε με πολύ κόσμο. Στα ΜΜΜ και σε χώρους κλειστούς και επικίνδυνους! 
         Dr Σοφία Πουρίκη, Σοφία μου, σε ευχαριστώ πολύ που με τίμησες και σήμερα πήραμε μαζί τον πρωινό καφέ εδώ στην Νέα Φιλαδέλφεια, στο “Τίλλας”!
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου