ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ





Να γιατί η Ελλάδα έγινε «χώρα επιδομάτων»! 

  • Προβολή μεγαλύτερης εικόνας
29/06/2022 14:31|ΑπόψειςΓιώργος Κοντονής

«Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό που μπορεί. Ενισχύουμε το εισόδημα, μειώνουμε τους φόρους, δίνουμε στοχευμένα επιδόματα, έχουμε ανοιχτά αυτιά σε όλα τα δίκαια αιτήματα. Ό,τι χρειάζεται και όπου παρατηρείται πρόβλημα, εμείς θα κάνουμε παρέμβαση, να είναι σίγουροι οι πολίτες».

Ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας ΆκηΣκέρτσου, όταν πριν από λίγες ημέρες ρωτήθηκε, «τι κάνει η κυβέρνηση για να καθησυχάσει τον κόσμο που δίκαια είναι προβληματισμένος;».Βέβαια, το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα «μέτρα ανακούφισης»,που είναι ασφαλώς μια ανάσα. Όμως και αυτά δεν φθάνουν. Δεν… «κλείνει η πληγή»! Και δεν θεραπεύεται ο… ασθενής, που βρίσκεται στην… εντατική.

Δεν θα σταθώ στη βενζίνη και ούτε θα σχολιάσω το γεγονός πως στα νησιά μας έχει φθάσει στα τρία ευρώ!

Δεν θα βοηθήσουν τα νέα μέτρα με το FuelPass που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός; Θα ρωτήσει κάποιος. Τα μέτρα είναι θετικά και θα ανακουφίσουν τους καταναλωτές για τους επόμενους τρεις μήνες. Όμως δεν λύνουν το πρόβλημα. Εκεί που η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ιδιαίτερη σπουδή είναι στα είδη της διαβίωσης. Δεν μπορεί το ψωμί, η μία φρατζόλα, να έχει ένα ευρώ! Ή το γάλα να πλησιάζει τα δυο με δυόμισι ευρώ το μπουκάλι! Αυτό σε μια οικογένεια με δύο ή τρία παιδιά φαίνεται πολύ και ασφαλώς είναι δυσβάστακτο! Η οικογένεια αυτή μόνο για ψωμί και γάλα χρειάζεται, με το καλημέρα σας κοντά στα δέκα ευρώ! Και για όλους μας φυσικά το ίδιο ισχύει. Ένα άλλο γεγονός είναι η φοβερή άνοδος της τιμής στα τυροκομικά! Προχθές αγόρασα ένα κομμάτι φέτα γνωστής μεγάλης εταιρείας, που δεν ήταν ούτε μισό κιλό, και πλήρωσα 8,70 ευρώ! Δηλαδή εάν κάποιος θέλει να πάρει ένα κιλό, πρέπει να πληρώσει μόνο για φέτα κοντά στα 20 ευρώ! Είναι λογικό αυτό;

Είναι αλήθεια «τα πάντα όλα» ανεβαίνουν, την ώρα που ο μισθός του εργαζομένου παραμένει σταθερά ο ίδιος! Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις συντάξεις, που εδώ και χρόνια έχουν…παγώσει, έχουν κολλήσει στην κυριολεξία! Όλα αυτά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα γνωρίζει και ξέρει τι πρέπει να γίνει. Ναι τα επιδόματα στα κατώτερα στρώματα είναι κάτι. Μια ανακούφιση για έναν μήνα, για δύο το πολύ. Το πρόβλημα όμως παραμένει.

Κάτι ακόμη που είναι στους στόχους της κυβέρνησης και που θα ανακουφίσει τα ευάλωτα νοικοκυριά. Μέσα στο καλοκαίρι θα δοθεί ένα βοήθημα. Μια «επιταγή ακρίβειας», όπως την έχουν ονομάσει. Το έκτακτο αυτό βοήθημα-επίδομα δεν λύνει το υπαρκτό πρόβλημα της μεγάλης ακρίβειας. Είναι όμως βέβαιο πως θα βοηθήσει. «Είναι μια ανάσα», όπως τόνισε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μπορεί η αντιπολίτευση να ισχυρίζεται πως είναι «εκλογικός μποναμάς». Όμως για όλους εκείνους που μετράνε ακόμη και το σεντ είναι μια ανακούφιση. Και αυτό το ξέρουμε όλοι.

Ένα είναι σίγουρο. Εάν ο πρώην υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν έκοβε τους μισθούς και τις συντάξεις σε σημείο φτώχειας, σήμερα η Ελλάδα δεν θα ήταν «χώρα επιδομάτων»!

 

του Γιώργου Κοντονή

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου